Заявление за отпускане на средства от фонд "Солидарност" за преодоляване

...
Заявление за отпускане на средства от фонд "Солидарност" за преодоляване
Коментари Харесай

Чакаме 4,4 млн. лв. от фонд Солидарност за наводненията в Бургаско

Заявление за разпределяне на средства от фонд "Солидарност " за превъзмогване на вредите от наводненията в интервала 25-30 октомври 2017 година на територията на Област Бургас подаде през днешния ден България към Европейската комисия. 
Следва процедура по оценка на заявката, след което ще бъде взето решение от Европейска комисия по отношение на допустимостта и размера на помощта. Очакваният размер на средствата възлиза на над 2.25 млн. евро или над 4.4 млн. лева
Като страна-членка на Европейския съюз Република България има право да получи поддръжка от фонд "Солидарност " за превъзмогване на последствията от естествени бедствия. 

До момента страната е кандидатствала за разпределяне на безплатна финансова помощ от фонда за покриване на част от незабавните ограничения за справяне с последствията от три бедствия: двете наводнения от м. юни и края на м. юли 2014 година и бедствието по отношение на тежките зимни условия от началото на 2015 г. 

Общата отпусната досега помощ от Европейска комисия, народен координатор на която е заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова, е в размер на 36 млн. лева

 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР