„Заявените неколкократно твърдения на защитата на обвиняемия е, че той

...
„Заявените неколкократно твърдения на защитата на обвиняемия е, че той
Коментари Харесай

Предвиждат между 10 и 20 години лишаване от свобода за убиеца на Милен Цветков

„ Заявените неколкократно изказвания на отбраната на обвинения е, че той е подготвен да спомага на следствието се оказват някаква смешка. Поведението му до този миг е радикално противоположно на декларираното. Искам да отбележа, че отводът му да взе участие в избрани следствени дейности - в експертизи, да дава сравнителни материали и други сходни неща е негово право. Той може да откаже да спомага и да не приказва до края на процеса”. Това съобщи в студиото на "Здравей, България " юристът на фамилията на Милен Цветков Менко Менков.
Защитникът разяснява дали е станало ясно за какво Николов не е спрял на светофара, на който се случи съдбовният случай. „ От досегашните данни по делото има информация, че директно преди светофара той се е движил с избрана скорост. Малко преди този момент, наближавайки светофара и автомобила, в който е бил Милен Цветков, скоростта се усилва въпреки и малко. Няма дейности от страна на обвинения да е подхванал спиране”, добави Менков.
Адвокатът сподели още, че пробите на обвинения са удостоверили съществуването на четири наркотични субстанции. „ Доказано е, че използването на три от наркотичните субстанции се е случила в границите на 24 часа преди случилото се”, обясни бранителя.
Към момента на осъществяване на действието няма данни Кристиан Николов да е бил неуравновесен. „ Може би една от предпоставките или догатките той да откаже да взе участие в съдебно-психиатричната и психична експертиза е тази. Тя обаче може да бъде направена и без той да дава изказвания пред движимостите лица”, счита Менков.
Според бранителя на фамилията на журналиста за действието обвиняването планува наказване от 10 до 20 години отнемане от независимост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР