Завръщането в Украйна на бившия президент Петро Порошенко ще се

...
Завръщането в Украйна на бившия президент Петро Порошенко ще се
Коментари Харесай

В Украйна съзряха спецоперация на Порошенко срещу Зеленски

Завръщането в Украйна на някогашния президент Петро Порошенко ще се трансформира в " спецоперация " против сегашния държавен глава Володимир Зеленски. Това написа в приложението за известия " Телеграм " депутатът от Върховната рада (украинския парламент) Алексей Гончаренко.

Според него това щяло да бъде " ритник за мързеливия артист " - Зеленски, който в този момент си почивал, не се занимавал с политика и не реагирал на събитията в света. Но това щяло да се промени след завръщането на Порошенко, сигурен е Гончаренко.

" Веднага щом Порошенко се завърне, Зеленски най-сетне ще се разсъни. Това не е просто завръщане, това е специфична интервенция " Събуди президента ". Вече е време, страната излезе от празниците и единствено един човек се поколеба, е добре, ние ще му помогнем малко ", написа депутатът.

Той добави, че Зеленски дълго се е подготвял за този миг и даже си е взел две отпуски. Според Гончаренко след завръщането на някогашния президент актуалният държавен глава ще би трябвало да се върне към ръководството на страната.

Порошенко се насочи на дипломатическа обиколка на 17 декември, а няколко дни след заминаването му беше упрекнат в държавна измяна и подкрепяне на тероризма. Става дума за доставка на въглища от проруските сепаратистки републики в Донбас. Порошенко отхвърли всички обвинявания и даде обещание да се върне в Украйна на 17 януари.

В Украйна някогашният президент е застрашен от арест: от канцеларията на основния прокурор обявиха, че ще изискат от съда да го задържи в ареста, само че с опция за внасяне на гаранция от към 37 млн. $. Партията на Порошенко " Европейска взаимност " счита това за политическа принуда. Печерският съд в Киев позволи някогашният президент да бъде арестуван, с цел да бъде изправен пред съда и да се избере мярка за неотклонение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР