Завръщането на Златан Ибрахимович в Милан сложи край на сага,

...
Завръщането на Златан Ибрахимович в Милан сложи край на сага,
Коментари Харесай

Роналдо вече има достоен съперник в Италия

Завръщането на Златан Ибрахимович в Милан постави завършек на сага, траяла няколко месеца. След привършване на уговорката му в ЛА Галакси всекидневно вървяха спекулации къде ще продължи кариерата си 38-годишният нападател.

Самият той ловко подхранваше интригата, откакто пусна видео с думите " Испания, чакай ме ". А на опашката се подредиха Наполи, Болоня, Евертън, даже третодивизионният Монца, ръководен от тандема Адриано Галиани - Силвио Берлускони.

Златан обаче избра Милан и в този момент цялата червено-черна общественост е вперила взор в него с вярата да се трансформира в избавител в сложния интервал, който клубът изживява.
 Снимка 442953
Източник:

Ясно е, че има и прочувствен детайл в решението му. Но, въпреки това, футболист с харизмата и триумфите на шведа - трофеите му са повече от тези на новите му съотборници, взети дружно, се явява като избавител и за управлението на отбора. Позициите на техническия шеф Паоло Малдини и изпълнителния шеф Звонимир Бобан са съществено разтърсени. Присъствието на Златан ще отклони стрелите на неодобрение от тях, а в случай че пък повлияе за излизането от рецесията - още по-добре.

" Ибрахимович е друг от другите, той е неповторим. Златан е този, който може доста да даде на тима. Дори и да не е към този момент на 28 години, той към момента е извънреден състезател и персона. Ибрахимович може да придвижи целия клуб в вярната посока ", съобщи в средата на декември Бобан.
 Аталанта си връща бранител от Милан
Аталанта си връща бранител от Милан

" Бергамаските " желаят Матия Калдара

Интересното е, че през 2015 година тъкмо Звоне се изрече против завръщането на шведския нападател. Въпреки че тогава Ибра бе в ПСЖ и с 4 години по-млад. " Ибрахимович няма да помогне на Милан по никакъв метод, съобщи Бобан пред " Гадзета дело спорт ". - Мисля, че завръщането няма да бъде от изгода и за Златан. Шведът е безценен и привличането му носи избрани опасности. " Явно хърватинът в този момент е на различен ум...

Завръщанията по предписание крият доста опасности. Особено когато първият ти интервал е бил доста сполучлив. С предходния престой на Ибра се свързва и последната купа на росонерите през 2011-а. Безспорно приносът на шведа за скудетото бе важен, само че би трябвало да се има поради и с кого бе на терена. През 2010 година Ибра завари в съблекалнята футболисти като Неста, Тиаго Силва, Гатузо, Зеедорф, Пирло, Амброзини, Индзаги, Касано, Пато, Робиньо... А в този момент сътрудници ще му бъдат Калабрия, Романьоли, Кесие, Бенасер, Крунич, Сусо, Кастийехо, Чалханоглу и Пьонтек. Как егото и класата на шведа ще съжителстват с тях, не е доста ясно...
 Снимка 459781
Източник:

Другата въпросителна е обвързвана с поста на нападателя. Най-вероятно Стефано Пиоли ще заложи на схемата 4-3-3 с Ибра в центъра на офанзивата, подсилен от Сусо и Чалханоглу по крилата. Това значи, че привлеченият предишния януари Пьонтек се трансформира в твърда запаса, а опция ще е пристигналият през лятото 20-годишен португалец Рафаел Леао. От останалите нападатели Фабио Борини е с единия крайник в Дженоа, а Анте Ребич тотално разочарова. Показателно е, че полякът отхвърли предложение от Рома, което подухва на мисълта, че към този момент мисли за друго развиване на кариерата си.

Ефектът от идването на Ибрахимович има и финансово измерение. Продажбите на почитател продукти и зрителската посещаемост ще скочат. В този смисъл заплатата на Златан до края на сезона - 3 млн. евро (б.р. - това е възнаграждението и на Ребич!) са инвестиция, която ще се изплати неведнъж. А при положително показване на тима и задействане на опцията за продължение и за идващия сезон, клиентите също ще се усилят.
 Снимка 451564
Източник:

Има обаче и нещо друго. С идването на футболист с класата и триумфите на шведа Кристиано Роналдо ще има към този момент своя заслужен противник. Две безсмъртни митове, за които годините не важат. И занапред стартира затоплянето за мегасблъсъка на 11 април на " Алианц " - CR7 против ZI21 е представление, което не е за изпускане.
 Златан: Искам 70 000 на стадиона, другояче ходя на плаж
Златан: Искам 70 000 на стадиона, другояче ходя на плаж

Ибра стартира с шеговитите коментари
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР