Завръщането на бившия шампион на UFC в полутежка категория Джон

...
Завръщането на бившия шампион на UFC в полутежка категория Джон
Коментари Харесай

Завръщането на Джоунс е най-гледаното събитие на UFC в последната година

Завръщането на някогашния първенец на UFC в полутежка категория Джон Джоунс е причина за нов връх в най-елитната ММА организация в света. Джоунс, който завоюва купата в тежка категория на UFC 285 с победа над Сирил Ган, към този момент може да се похвали и с това, че е част от най-продаваното PPV събитие на организацията в последните 12 месеца. 

“Продължаваме да чупим върхове в UFC. Събитието ни в Пърт бе най-печелившото ни събитие в миналото, а UFC 285  бе най-продаваното ни PPV в последните 12 месеца. Последната ни галавечер в Лондон пък бе най-доходоносното събитие правено в миналото в О2 Арена ”, съобщи единият от основните изпълнителни шефове на “Endeavor ” - компанията притежател на UFC.
 Джон Джоунс прибира над 7 милиона $ след UFC 285 Джон Джоунс прибира над 7 милиона $ след UFC 285
От 2021-а насам UFC разпродава всички билети за 36 от 38 техни събития. “Endevaour ” също прибавя, че имат растеж с 19% на приходите от спортните им събития за тазгодишното първо четиримесечие, по отношение на същия интервал през 2022-а. UFC нормално има по едно PPV събитие на месец, само че през март имаше две такива - UFC 285 (с присъединяване на Джон Джоунс) и UFC 286 в Лондон (Усман против Едуардс). 

Компаният планува още един месец с две PPV събития. На 8-и юли би трябвало да се състои UFC 290, а по-късно на 29-и юли би трябвало да се състои и UFC 291.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР