Заводът на стойност 10 млрд. долара ще отвори 13 000

...
Заводът на стойност 10 млрд. долара ще отвори 13 000
Коментари Харесай

Foxconn ще произвежда в САЩ с правителствена подкрепа

Заводът на стойност 10 милиарда $ ще отвори 13 000 работни места

Foxconn разкри, че ще създава многообразие от артикули в Уисконсин (снимка: Foxconn)

Производството на тайванския колос Foxconn в Съединени американски щати няма да се ограничи единствено до тв приемниците. Компанията ще създава в Уисконсин и друга електроника – сървъри, мрежови и контролни блокове за коли, оповестява Nikkei.

Заводът в американския щат, който към момента не действа, беше фокусиран в началото върху LCD екраните от последващо потомство за тв приемници и други сходни артикули.

Проектът е на стойност 10 милиарда щатски $ и е мощно субсидиран от държавни стратегии в подмяна на това компанията да отвори 13 000 работни места. Някои поданици на Уисконсин имат вяра, че страната заплаща прекалено много за фабриката на Foxconn, отбелязва CNBC.

Тази скица демонстрира по какъв начин един от най-големите производители на електроника в света, който сглобява артикули за Apple, Sony и други топ софтуерни компании, се пробва да реши проблемите с увеличените мита за импорт в Съединени американски щати на артикули, създадени в Китай.
още по тематиката
Официален представител на Foxconn съобщи пред CNBC в изявление предишния месец, че заводът в Уисконсин ще създава „ многообразие от артикули за голям брой отвесни промишлености ”.

„ Различните размери на течнокристалните екрани, които можем да произвеждаме, са използвани в разнообразни промишлености – от автомобилостроенето до образованието, за заниманията, опазването на здравето, медицината и сигурността в интелигентни градове ”, споделя Джей Лий, заместник-председател на борда на шефовете на Foxconn Industrial Internet.

В деня на вложителя, проведен от Foxconn, компанията акцентира, че има задоволително огромен индустриален потенциал отвън Китай, с цел да помогне на Apple, в случай че комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай повлияе на бизнеса с iPhone.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР