Завод за производство на водород на най-големия руски остров Сахалин

...
Завод за производство на водород на най-големия руски остров Сахалин
Коментари Харесай

„Росатом“ планира производство на 30 000 тона водород на най-големия руски остров

Завод за произвеждане на водород на най-големия съветски остров Сахалин ще бъде издигнат до 2024 година, а през 2025 година ще стартират първите доставки за експорт на този тип гориво. Това разгласи президентът на компанията „ Русатом Оверсиз “ Антон Москвин.

„ Планираме произвеждане на водород с огромен потенциал в Сахалин. През първа фаза се плануват 30 000 тона годишно, а през идващите години до 2030 година – до 100 000 тона водород на година “, съобщи Москвин по време на Източния стопански конгрес, който се организира във Владивосток, съобщи " Интерфакс ".

До края на тази година би трябвало да бъде приключена технико-икономическата аргументация на плана. Губернаторът на района Валерий Лимаренко заяви, че в реализирането на плана вземат участие „ Росатом “ и компанията Air Liquide. Планира се сключване на съглашение с „ Газпром “ за даване на метан като ресурсна база за реализиране на първия стадий от производството. Първата партида водород ще бъде доставена в Япония. Според Лимаренко, защото водородът е летлив материал, който е невероятно да бъде пренасян през тръби, се разисква концепцията за смесването му с азот, с цел да може се изнася във тип на амоняк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР