“Завистливи, подли и неблагодарни хора се опитват да поругаят името

...
“Завистливи, подли и неблагодарни хора се опитват да поругаят името
Коментари Харесай

Кой опитва да поругае името на основателя на кардиохирургията у нас - проф. Чирков?

“Завистливи, подли и неблагодарни хора се пробват да поругаят името на  учителя ни. Този път посмъртно ”, признаха пред медията негови възпитаници.  

 

Подписката започва тази неделя, откакто в публичното пространство се появи информация, че медици и публични лица са поискали от сегашния длъжностен здравен министър Асен Меджидиев  да заличи  името на проф. Чирков и да върне остарялото “Св. Екатерина ”. Любопитно е, че в претекстовете за това са изтъкнати обстоятелства, които елементарно могат да бъдат тествани и оборени. 

 

Така да вземем за пример се показва, че болничното заведение е кръстена от патриарх Максим и единствено различен патриарх може да промени името й. Това, обаче се оказва партенка. Присъствали на събитието духовници от “Св. Синод ” обясниха, че “такъв канон не съществува ”.

 

Допълниха, че патриарх Максим не е дал името на болничното заведение, а само е осветил параклиса, който се намира на територията на лечебното заведение. Отслужил е само  литургия за здраве на хората, които се лекуват там, само че в словото си не е показал нито какво ще е  името на въпросната болница, нито от какво тъкмо ще се лекуват нуждаещите се. Духовниците изрично  акцентират, че не съществува литургия за кръщаване на лечебно заведение или на други общественополезни здания. Допуснаха, че името на починалия патриарх Максим се намесва съзнателно за да се придаде тежест на “доноса ” по модела на  мракобесната  Държавна сигурност.    

 

В претекстовете да се обругае за следващ път името на популярния доктор, основал и развил кардиохирургията в България, се показва фактът, че известните лечебни заведения в Европа носят имена на светци. 

 

Това се оказва операция. Дори църковната болница в Рим, в която се е лекувал Папа Йоан Павел Втори носи името на лекаря,  психолог и неин основател  - доктор Аугостино Джемили.    

 

Медици признават пред Фрог нюз, че зад самодейността да се махне името на проф. Чирков стоят напълно други ползи. Според тях те са свързани по-скоро с личностни спорове и най-много със злоба към проф. Чирков и дело му от негов възпитаник. Лекари признават, че въпросния ученик  е унизил приживе обществено учителя си, като го е принудил да напусне основаното от него лечебно заведение. 

 

Други възпитаници на проф. доктор Александър Чирков, които сега са имена в кардиохирургията и не престават неговото дело, имат напълно друго отношение и в никакъв случай не крият, че постигнатото от тях го дължат точно на проф. Чирков.

 

  “На учителя, който ме е учил да церя, ще виждам като на татко: ще му оказвам помощ да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще виждам децата му като свои братя. Ако те изискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча без пари и без никакви отговорности в бъдеще ”. Така звучи част от Хипократовата клетва, само че за някои лекари тя явно не важи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР