Завеждащият до скоро Клиниката по пулмология с отделение за интензивно

...
Завеждащият до скоро Клиниката по пулмология с отделение за интензивно
Коментари Харесай

Доцент от болницата за детски болести отказвал да приема тежко болни деца

Завеждащият до скоро Клиниката по пулмология с поделение за интензивно поделение на СБАЛ по детски заболявания „ проф. Д-р Иван Митев “ доцент доктор Даниел Илиев, който е педиатър и учител в МУ- София, е отказвал да приема тежко заболели деца в интензивно поделение.

Това съобщи доктор Таня Андреева – педиатър и детски равматолог в болничното заведение по детски заболявания, която е измежду най-активните бранители за основаването на национална детска болница. Преди няколко дни доцент Илиев бе уволнен от новия изпълнителен шеф на здравното заведение – доктор Благомир Здравков, който преди този момент беше част от екипа на Клиниката по Детска анестезиология и е неведнъж награждаван за активността си от Министерството на здравеопазването и от  Българския лекарски съюз.

„ От няколко дни медиите разгласяват изказванията за сякаш непозволеното уволняване на един доцент от педиатрията. Получих редица питания за какво поддържам уволнението на проф. Илиев - мой сътрудник и учител.

- Защото пред очите той ми неведнъж е  отказвал да приема тежко заболели деца в интензивно поделение.

- Защото 6 часа обдишвах с амбу умиращо дете, без да се включи на уред за обдишване, в случай, че в клиниката имаше подобен. Завеждащият поделение не можеше (или не искаше) да работи с апарата.

- Когато го питах: “Защо ние младите не се обучим на апаратна вентилация? ”,  ми беше отговорено от същия този началник на интензивно: “Започнем ли да гледаме интубирани деца, ще ни пращат от цялата страна и ще ни е доста натоварено! ”, споделя доктор Андреева, която беше в листите на " Демократична България " при изборите през април и юли.

По думите й доста млади лекари са напуснали звеното, ръководено от доцент Илиев, поради самия него. На нея също й предлагано да стартира работа в натоварен бранш, само че е отказала точно тъй като не е желала да работи под негово управление.

Доц. Илиев обаче дефинира протичащото се като неправда. " Логичното пояснение е, че той преди да встъпи в служба, е имал желанието да разчисти терена, с цел да назначи свои хора. На тази среща той е обяснил, че ми е дал късмет през тези три месеца да потвърдя своите качества, и че аз не съм оправдал доверието му. Считам тези изречения за изцяло кухи и без покритие, само че той би трябвало да даде пояснение за тези свои дейности ", съобщи той в ефира на Bulgaria on AIR.  

Обяснението към този момент е реалност – доктор Благомир Здравков разгласява намерено писмо, в което разкрива систематични нарушавания от страна на доцента.

 

Продължава на идната страница
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР