Заведенията за хранене Макдоналдс (McDonald`s) в Беларус ще бъдат преименувани

...
Заведенията за хранене Макдоналдс (McDonald`s) в Беларус ще бъдат преименувани
Коментари Харесай

Без McDonald`s и в Беларус

Заведенията за хранене " Макдоналдс " (McDonald`s) в Беларус ще бъдат преименувани на " Вкусно - и точка ", според договорка, оповестена през днешния ден, пет месеца откакто американската верига за бързо хранене напусна съдружника на Минск – Русия - поради нахлуването й в Украйна.

Съгласно договорката 25-те ресторанта на " Макдоналдс " в Беларус, всички ръководени от локален лицензополучател, ще бъдат ребрандирани като " Вкусно - и точка ". Под същото наименование действат в този момент и някогашните обекти на " Макдоналдс " в Русия, които бяха закупени от локален оператор през месец май, откакто веригата реши да приключи бизнеса си в страната поради войната в Украйна, предава Reuters.

" Поради обширни локални проблеми с доставките, към този момент не е допустимо нашият лицензополучател да продължи да работи в Беларус ", оповестяват от американската компания, като изясняват, че " вследствие на това лицензополучателят ще спре да носи името на " Макдоналдс ", или да сервира нашето меню ".

" Вкусно - и точка " съобщи, че посредством решението да се нарежда и в двете страни, ще разреши да се запазят повече от 2000 работни места в Беларус, " като в същото време ще продължи да извършва всички предходни задължения към чиновниците ".

Очаква се ребрандирането на беларуските заведения за бързо хранене да се случи в границите на " няколко седмици ". Дотогава те ще продължат да работят под името " Макдоналдс ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР