Заведенията в София масово бойкотираха новите мерки в столицата и

...
Заведенията в София масово бойкотираха новите мерки в столицата и
Коментари Харесай

Ресторанти и барове масово бойкотираха наложените ограничения

Заведенията в София всеобщо бойкотираха новите ограничения в столицата и продължиха да работят след 22 часа нощес. Това демонстрираха огромните взаимни инспекции на 5 институции в първия ден от влизането в действие на вечерен час и ограничаване на потенциала им на работа. Заради растежа на заболелите с COVID-19 противоепидемичният щаб разпореди заведения, кина и театри - от през днешния ден би трябвало да работят с до 50% от потенциала си и не по-късно от 22 ч.

Четири екипа проверяващи се насочиха към разнообразни региони на София, където има нощни заведения. Още в първото заведение в " Студентски град " беше формиран акт на шефа, заяви Българска национална телевизия. Посетителите обаче не бяха тествани и умерено продължиха вечерята си.

Санкциите за физически лица стартират от 300 лева и стигат до 1 000 лева От 500 лева до 2 000 лева са санкциите за компании.

„ Институциите си правят работата и правят инспекция. Както казахме и през вчерашния ден - съблюдаваме безусловно всичко - работим със зелени документи и личният състав е имунизиран, носят се маски. Спазени са всички правила и условия по заповедта, като се изключи работното време ”, изясни притежателят на заведения Ричард Алибегов.

Почти всички нощни заведения в Студентски град също работят. " Мерките се съблюдават, всичко е тъкмо, не мисля, че има някакъв проблем които са имунизирани да стоят в заведенията. Обаче има сигурно хора, които не са с най-истинските документи, те сами вземат решение за себе си и за близките да не ги защищават, само че тези, които са защитени от имунизацията, няма проблем - да влизат, колкото желаят в такива заведения “, декларира клиент пред Нова телевизия.

„ Нашите заведения работят. Разбира се, че ще подкрепим митинга на сектора, тъй като сме съществено ощетени от новата заповед. Смятаме за доста неправилно това, което се случа, тъй като сме единствения ощетен отрасъл сега и откогато има COVID-19. Има отлив както на личен състав, по този начин и на клиенти. Със сигурност сектора ни е един от най-ваксинираните, като първия, на който му беше натрапен зелен документ. Заповедта влезе за към два дни. Има пунктове за бързи проби, които са напълно проведени от заведенията “, съобщи притежателят на два нощни клуба в София Радослав Мирчев.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР