Заведения в Благоевград отвориха врати символично днес. Те не посрещаха

...
Заведения в Благоевград отвориха врати символично днес. Те не посрещаха
Коментари Харесай

Заведения в Благоевград символично отвориха врати без да приемат клиенти

Заведения в Благоевград отвориха порти алегорично през днешния ден. Те не посрещаха клиенти. За да не нарушат противоепидемичните ограничения, в тях бяха единствено притежателите. Отварянето е в символ на поддръжка към сътрудниците на благоевградските ресторантьори от другите сдружения в страната.

„ Това не митинг, просто е една поддръжка за всички хора и сътрудници, които се проведоха и направиха нещата вероятни, тъй че нашите чиновници да може да си получат средствата, които са им нужни и които примерно трябваше да ги получат много по-рано. В моята компания чиновниците ми получиха компенсациите за декември в средата на януари, само че мисля, че това видяно действително е доста закъсняло. Ако не се бяха вдигнали сътрудниците, всички структури, сдружения, с всички тези срещи, мислим, че това заплащане щеше да се забави прекалено много “, сподели за Българска национална телевизия Васил Димитров, който е заместник-председател на Асоциацията на ресторантьорите в Благоевград.

В двете заведения на Димитров работят към 30 души, които сега са в насилствен неплатен отпуск.

Опасенията на ресторантьора са, че в случай че заведенията не престават да са затворени, доста от чиновниците му ще си потърсят друга работа. А положителни служащи в областта на ресторантьорството към този момент все по-трудно се намират.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР