Завърши строителството на новия социален блок в квартал Тракия“ в

...
Завърши строителството на новия социален блок в квартал Тракия“ в
Коментари Харесай

Завърши строителството на новия социален блок в Шумен

Завърши строителството на новия обществен блок в квартал „ Тракия “ в Шумен, оповестиха от Общината.

Многофамилната жилищна постройка е построена с европейски средства по Оперативна програма „ Региони в напредък “ за близо 3 милиона лв.. Кметът Любомир Христов дружно с представители на медиите направиха през днешния ден оглед на пететажната постройка, която се намира на ул. „ Одрин “ №13. В

нея има 51 жилището с величина от 51 до 56 квадрата, ситуирани в две огледално идентични пететажни секции. „ Всеки от жилищата е с тераса. Те ще бъдат обзаведени с най-необходимото за живеене на едно семейство, мебели, техника и се надявам в огромна степен да удовлетворим потребностите от настаняване на хора, които аплайват за общински жилища.

Предвидили сме част от тях да бъдат предоставяни на млади експерти, които работят в локални компании. И все още 10 общински жилища са обезпечени за медицински експерти от други общини, наети на работа в лечебни заведения в Шумен “, сподели Христов.
 Община Шумен
В момента тече социална поръчка за закупуване на обзавеждане и съоръжение. „ Във всеки апартамент ще има по две кревати с ракла, двукрилен дрешник с надстройка, портманто, готварска печка, кухненски шкафчета, пералня, по два климатика, диван, маса, столове и други “, изясни шефът на дирекцията по устройство на територията в общинската администрация Валентина Йорданова.

В единия от входовете има  рампа за трудноподвижни хора, тъй като там ще има и жилище за хора с увреждания . Изградени са детска площадка и паркинг. „ И макар съпротивата преди година, виждате, че регионът се благоустрои.

Може би си спомняте в какъв змиярник се беше трансформирало това място. Надявам се, че и хората, които живеят в съседство, ще са удовлетворени, тъй като към тях ще е по-приветливо, по-чисто “, сподели кметът.

Представителите на медиите имаха опция да прегледат постройката и жилищата вътре. Изпълнител на строително-монтажните действия е компания „ ЖСП Стил “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР