Завърши строителството на новата сграда на 116-а детска градина Мусала

...
Завърши строителството на новата сграда на 116-а детска градина Мусала
Коментари Харесай

Фандъкова: В район „Витоша“ предстои строителството на две детски градини и училище

" Завърши строителството на новата постройка на 116-а детска градина " Мусала " и следва нейното въвеждане в употреба. Нови 78 места са разкрити за класирането през май и децата ще стартират да посещават детската градина през септември ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на обекта на място.

Новата постройка е за 4 групи, разполага и с физкултурно-музикален салон, а в двора са обособени цветни детски площадки. Детската градина е част от програмата на кмета на София за строителство на нови детски градини и ясли, оповестяват от Столична община.

Район " Витоша " е с максимален дефицит тук-там в детските градини, точно поради това тук строим най-усилено през последните години, сподели също столичният кмет. В момента се построява нова детска градина и в кв. " Бояна ".

В регион „ Витоша " следва да стартира строителство на нова детска градина за 7 групи в кв. " Княжево ", както и учебно заведение и детска градина в кв. " Манастирски ливади ". Очаква се доникъде на април да има подписан контракт и да стартира проектирането на постройката, която ще бъде на терена възложен от Фонд „ 13 века България ", а строителството ще стартира през лятото.

В момента на територията на Столична община се построяват 23 нови здания на детски градини и до края на годината ще завърши строителството на 17 от тях.

На инспекцията участва зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов, кметът на регион „ Витоша " Теодор Петков, общинските съветници Борис Петров и Стефан Марков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР