Завърши рехабилитацията на 12 км от път Гроздьово - Провадия

...
Завърши рехабилитацията на 12 км от път Гроздьово - Провадия
Коментари Харесай

Важно за жителите на Варненска област: Направиха ремонт за 7,2 млн. на пътя Гроздьово - Провадия

Завърши рехабилитацията на 12 км от път Гроздьово - Провадия в област Варна, оповестиха от организация „ Пътна инфраструктура “. Проектът се финансира от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, а обектът към този момент има подписан Акт 16 и позволение за прилагане.

Със средства от Европейския фонд за районно развиване се ремонтират близо 30 км от третокласния път. От тях 12 км са подготвени, а на останалите над 17 км, строителните действия са в финален стадий и завършват до края на месеца. Третокласният път III-904 Старо Оряхово - Гроздьово - Провадия е с значимо стопанско значение за Варненска област, защото е директна връзка на обитаемоте места от Североизточна България с Южното Черноморие. С главния му ремонт се обезпечава безвреден и бърз транспортен достъп на жителите на околните обитаеми места с административните центрове гр. Провадия и гр. Долни чифлик, с път I-9 Варна-Бургас и Автомагистрала „ Хемус “, изясняват от пресцентъра на организацията.

Изпълненият сектор e с възобновена пътна настилка и нова отводнителна система. Направени са 7 водостоци и са рехабилитирани 16 съществуващи. Основно ремонтираните прави са с нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. Участъците минават през три обитаеми места - с. Нова Шипка, с. Бързица и Провадия. Стойността на строителните действия е 7 225 355,34 лева с Данък добавена стойност.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР