Завърши осмото издание на оперния конкурс Art stars - Звезди

...
Завърши осмото издание на оперния конкурс Art stars - Звезди
Коментари Харесай

Таланти от цял свят участваха в оперния конкурс Art stars - Звезди на изкуството във Варна

Завърши осмото издание на оперния конкурс " Art stars - Звезди на изкуството " - 2023 във Варна. Мащабни гласове, артисти, които имат възможностите за огромна кариера, в комбиниране с перспективни млади участници, бяха оценени от професионално  жури с ръководител Даниела Димова и членове проф. Иванка Нинова, Марияна Арсенова, Роберта Матели и Андриана Йорданова.

При доста изравнени сили и огромна конкуренция, огромната премия Grand Prix бе присъдена на колоратурното сопрано от Република Северна Македония Христина Трайкоска, която впечатли с доста хубав глас, брилянтна техника и блестящо театрално наличие, научи Varna24.bg .

По традиция наличието на артисти от Китай беше още веднъж преобладаващо и тази година с доста мощни представители. Grand Prix на предходните две издания на състезанието бяха извоюван от китайски артисти, само че тази година се наложи надарената македонска певица.

Трета възрастова група беше с най-завършени реализатори и по тази причина премиите там бяха най-вече. С първи награди са китайските артисти Синюй Бао (тенор) и Лин Чен (мецосопран). Втори награди заслужиха Анастасия Алтухова от Украйна и Ралица Василева. С трети награди са Хонги Жай от Китай и Денис Иванов.

Във втора възрастова група има две присъдени награди: Чжун Цин (Китай - втора награда) и Димитрия Колева (трета награда). Имаше присъдени няколко поощрителни награди и доста специфични награди с предложения за присъединяване в Оперна церемония на сцената на Държавна опера Варна и присъединяване в Оперна церемония като солисти на Симфониета – Видин, покана за присъединяване в един от най-престижните оперни състезания в света (Бибигюл Тюлегенова) в Казахстан и доста други.

В първа възрастова група най-вече награди отидоха към артистите от Бургаското музикално учебно заведение. Това са Антония Мутафова и Александра Сидоренко с първи награди, и Милана Кан и Анджелика Попова с втори награди. Андрей Василев от София е с трета премия.

Организатор на състезанието е фондация “Звезди на изкуство ". “Доволни сме, че състезанието бележи огромен растеж и се постанова като един от водещите в България. Това беше най-силното му издание. Интересът към него непрестанно пораства. Международното присъединяване е с артисти от разнообразни краища на света – Китай, Съединени американски щати, Украйна, Русия, Франция, Малта, Турция, Кипър, Македония и други Този конкурс се реализира с финансовата поддръжка на Фонд Култура към община Варна и доста други спонсори - като община Аксаково, Солвей Соди – Девня, хотел " Капитол “, Сдружение " Опера за България “, Асоциация " Булгарика “, магазини Factor и други Младите гении имат потребност от поддръжка и е доста похвално, че в това бездуховно време някой им подава ръка. Очакваме с неспокойствие идващото издание на състезанието “, показа Мила Маврова - шеф на състезанието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР