Завършените магистрали у нас от днес са с една по-малко,

...
Завършените магистрали у нас от днес са с една по-малко,
Коментари Харесай

Магистрала „Люлин” спира да съществува, пътят до Калотина ще е АМ „Европа”

Завършените автомагистрали у нас от през днешния ден са с една по-малко, откакто Автомагистрала „ Люлин” стопира да съществува под това си име, реши държавното управление.

Официалната причина е дребната дължина на трасето – 19,6 км, както и обстоятелството, че „ се явява естествено начало на избраното за Автомагистрала „ Струма” трасе.

В същото време, от „ Дондуков” 1 напомнят, че на 15 ноември е бил подписан договорът за създаване на 14,5 км от пътя Калотина – София – от граничния пункт до пътния възел при Драгоман. Пътят към този момент ще е със статут на автомагистрала и име „ Европа”.
Правителството взема решение за кои пътища ще ви би трябвало винетка Кабинетът ще актуализира и описите със предпазени специалности
Така аутобаните у нас ще са както следва: „ Тракия” от София до Бургас (А-1), „ Хемус” от София до Варна (А-2), „ Струма” от София до границата с Гърция (А-3), „ Марица” от Пловдив до границата с Турция (А-4), „ Черно море” от Варна до Бургас (А-5) и „ Европа” от сръбската граница до София (А-6). От тях приключена е единствено „ Тракия”.

С държавното решение мостът на р. Дунав в посока Русе - Гюргево за частта на територията на Република България се дефинира за оборудване, за което се събира такса за прилагане на настрана оборудване по републиканските пътища, според наредбата на Закона за пътищата, аналогично на настоящето състояние.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР