Завърналият се във Варна Христо Христов говори пред Петел за

...
Завърналият се във Варна Христо Христов говори пред Петел за
Коментари Харесай

Първи думи на Христо Христов, след като покори европейския връх в щангите

Завърналият се във Варна Христо Христов приказва пред „ Петел ” за следващия си огромен триумф в щангите. Както писахме, нощес Ицо стана европейски първенец за юноши до 20 години в категория до 109 кг в Букурещ с сложи нов европейски връх в изтласкването – 216 кг. Варненецът изпревари в дуела с 15 кг втория Даниил Вагайцев от Русия.

Титлата на Стария континент е четвърта за Христо Христов при кадетите и юношите. 18-годишният играч на „ Титан ” е ставал също международен първенец и втори на Младежки Олимпийски игри.

Ето по какъв начин разказа триумфа си Христо за „ Петел ”:

„ Бях добре квалифициран и убеден в силите си, и завоювах с вярна тактичност. След втория опит в изтласкването към този момент знаех, че ще завърша първи в дуела. Не скърбя, че не усъвършенствах и европейския връх в изхвърлянето, защото аз не пъдя върхове, а трофеи, и тактиката беше такава, че 180 кг в първото придвижване ми бяха задоволителни.

Как се усещам като европейски първенец? Това не е нещо ново за мен, привикнал съм. Световната купа към този момент ми остава най-ценна.

Искам непрестанно да се усъвършенствам и усъвършенствувам. Затова не си давам отмора и на следващия ден отново съм в залата. До края на годината ми следва доста значим шампионат в Доха. Ще подвигам в Катар на Бъдни вечер, само че надпреварата е едно от тези, които са годни за квота за Олимпийските игри в Токио и аз би трябвало да запиша допустимо най-високо класиране. ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Ком
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР