Заупокойна панихида по повод Архангелова (мъжка) задушница ще бъде отслужена

...
Заупокойна панихида по повод Архангелова (мъжка) задушница ще бъде отслужена
Коментари Харесай

Утре е Архангелова задушница: Прекланяме се пред паметта на загиналите български воини

Заупокойна панихида във връзка Архангелова (мъжка) задушница ще бъде отслужена на 6 ноември от 11:00 ч. във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища. На този ден отдаваме благодарност и почитаме паметта на българските военнослужещи, починали във войните, в интервенции по поддържане на мира и при осъществяване на воинския си дълг в спокойно време. Заупокойната работа ще отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп.

В ритуала в София ще вземат участие министърът на защитата Георги Панайотов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, представители на управлението на Министерството на защитата, висши офицери от въоръжените сили, членове на военнопатриотични съюзи.
 Какво се раздава на Архангелова задушница? Какво се раздава на Архангелова задушница?
Утре, 6 ноември се отбелязва Архангелова задушница. На този ден се почитат душите на мъртвите. Архангелова задушница се чества постоянно...

В ритуала ще вземат присъединяване представителни елементи от Националната гвардейска част и знаменен взвод със знамената-светини: Знаме на 6-и пехотен Търновски полк, Знаме на 30-и пехотен Шейновски полк, Знаме на 23-и пехотен Шипченски полк, Знаме на 13-и Рилски полк, Знаме на 25-и Драгомански полк, Щандарт на Първи конен полк, Знаме на 24-и пехотен Черноморски полк, Знаме на 15-и пехотен Ломски полк.

С военни почести в разнообразни военни гарнизони в страната военнослужещи от Българската войска ще отдадат благодарност на починалите във войните, в интервенции по поддържане на мира и при осъществяване на воинския си дълг в спокойно време.

По традиция на този ден представители на Министерството на защитата ще поднесат венци и цветя на българското военно гробище и пред офицерските монументи в църквата „ Свети Георги “ в с. Цапари, Република Северна Македония.

Ритуалът в памет на починалите български воини се организира от 1924 година Традицията е прекратена през 1946 година Възстановена е през 1992 година от Министерството на защитата и Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР