Затворник не е бил конвоиран до погребението на починалата си

...
Затворник не е бил конвоиран до погребението на починалата си
Коментари Харесай

Гробището не е съд. Как затворник не бе допуснат до погребе майка си

Затворник не е бил конвоиран до погребението на умрялата си от ковид майка, макар че съдът е разпоредил това да бъде сторено. В отговор обаче от основните дирекции " Охрана " и " Изпълнение на наказванията " към правосъдното министерство са решили да поясняват закона и са стигнали до извода, че имат обвързване да конвоират пандизчии до правосъдни здания. А гробището не е съд. И по тази причина са отказали да изпълнят разпореждането.

Това излиза наяве от от Софийския градски съд до правосъдния министър Десислава Ахладова. В него тя споделя историята и декларира, че в тази ситуация има нарушаване на правото на ценене на персоналния живот.

" Не се изисква никаква експертност, с цел да се разпознае съществуването на това главно човешко право. В такива обстановки естествената човешка реакция, в това число и на държавните чиновници, търси средство за изложение на почитание и емпатия, а не спънки да се извърши правосъдния акт ", написа арбитър Тодорова.

Чака се отговор от Албания

Мъжът, чието извеждане от пандиза, с цел да участва на погребението на майка си, е разпоредила Тодорова, в действителност е наказан в Албания. В момента у нас се води дело за самото осъществяване на присъдата, а самият той чака резултата в пандиза. Процесът е бил плануван за 11 декември, само че защото няма отговор на заложени до албанската страна въпроси, е избрана и последваща дата – 6 януари 2021 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР