Затворник е загиналият край Турян Извънредно! Има задържан за зверското

...
Затворник е загиналият край Турян Извънредно! Има задържан за зверското
Коментари Харесай

Само в „Марица“: Убитият край Турян бил „ухо“ на МВР

Затворник е починалият край Турян Извънредно! Има арестуван за зверското ликвидиране край Турян

Рецидивистът Георги Гривнев, който беше открит погубен край смолянското село Турян, се е подвизавал с прукора Гергана, научи „ Марица “.

Припомняме, че на 15 април 2019 година в местността „ Пещерско бърце “ гъбар откри мъртвец на мъж, покрит с клони от иглолистни дървета. Те подават сигнал на тел. 112. Аутопсия в болничното заведение в Смолян открива, че гибелта на мъжа е настъпила вследствие на асфиксия/задушаване/, след строшаване на подезичната кост. Вещите лица са удостоверили, че се касае за насилствена гибел. Самоличността на убитият, за който стана ясно, че е бил удушен, е открита с дактилоскопна експертиза, оповестиха от прокуратурата.

41-годишният Георги Гривнев е лежал до 28 март тази година в пандиза на Герзовица над Смолян по поредна присъда за кражба. Изтърпял си наказването и е пуснат. Предполага се, че незабавно по-късно е погубен. Многократно е осъждан за обири. През 2015 година той бе хванат с различен родопчанин от тайфа за серийни взломни обири, откакто ограбили къщи в три общини - Смолян, Девин и Чепеларе. Кражбите беше направил в съучастничество с Митко Ковачев от село Виево от къщи в селата Проглед, Триград, Чокманово, Петково и други При претършуване на жилищата им бяха открити движимости за два микробуса, складирани и подготвяни за превоз към Пловдив и разпространение на пазара. За тази, последна кражба, присъдата му бе 4 години зад решетките. Дотогава Георги бе натрупал 16 присъди за обири.

Гривнев стартира с кражбите още като малолетен. Първата му присъда е през 1997 година, а една от последните му е от 2010 година. Тогава той бе приет за отговорен за кражба на 18 000 евро и 1500 лв. от вкъщи на 68-годишен смолянчанин. За дръзкия грабеж получи наказване от три години и пет месеца.

Той е роден в Пловдив, само че е осиновен в Смолян. Осиновителите са умряли. По-късно продал къщата им и похарчил парите. Според осведомени със случая, мъжът имал хомосексуални наклоности. В средите си бил прочут с прякор Гергана. Една от версиите, които се спрягат от хора, които го познават, е че убийството му може да има и съкровен темперамент. Друга версия е, че може да е погубен за възмездие, защото бил " ухо " на органите на реда. Георги обичал да поправя тв приемници, касетофони, а характера му не бил тежък. В правосъдна зала, когато го питат магистратите за какво краде, споделяше, че му трябвали пари.

По досъдебното произвеждане не престават дейните процесуално-следствени дейности за определяне на причинителя на убийството, обявиха от Апелативна прокуратура - Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР