Затворнически служител прекара 380 часа по телефона със затворник по време на шестмесечна афера

...
Жена затворнически служител прекара 380 часа по телефона със затворник
Коментари Харесай

Жена затворнически служител прекара 380 часа по телефона със затворник по време на шестмесечна афера.

Кейти Локстън, 27, е служител в затвора в HMP Oakwood, в Стафордшър, когато за първи път влиза в контакт с 32-годишния Адам Хигс.

Хигс е направил общо 3451 обаждания на Локстън и е говорил с нея за повече от 380 часа, което му струва 798 британски лири между 7 юли 2021 г. и 13 януари 2022 г.

Локстън от Сандуел, Западен Мидс, вече е осъден на 12 месеца затвор за неправомерно поведение на обществена длъжност.

p>

Двойка заобиколи охраната

Съдът на Улвърхемптън разбра, че тя ще прекарва голяма част от времето си в блока, където е настанен Хигс, което повдига подозренията на редица служители.

По-нататъшни проверки разкриха, че двойката е заобиколила системата за сигурност на затвора и комуникира чрез фалшив контакт на телефона на Хигс в килията му.

Той успя да скрие мобилен телефон, с който комуникира Локстън чрез социалните медии и двойката често „извършваше сексуални действия един към друг“ чрез устройството, беше казано на съда.

Полицаите арестуваха Локстън и претърсиха дома й на 27 януари миналата година, където откриха три ръкописни писма от Хигс вътре.

Хигс от Грантъм, Линкс, беше интервюиран за откритията в затвора през март 2022 г. и двамата по-късно признаха престъпленията си в съда.

Също така като неправомерно поведение в обществена служба, Локстън също призна предаването или причиняването на предаване на изображение/звук по електронен път от затвор.

Хигс получи осеммесечна присъда за притежание на устройство в затвора способен да предава или получава изображения, звуци или информация чрез електронни комуникации.

Той също призна, че е предавал или причинявал предаване на изображение/звук чрез електронни средства от затвор без разрешение.

Доктор Адам Макхю от стафордширската полиция каза: „Локстън и Хигс успяха да манипулират мерките за сигурност на затворническата телефонна система, за да скрият връзката си от служители и затворници.

„Ние се ангажираме да спазваме ценностите и поведението, което обществото очаква от служителите в държавните служби.

„Щастлив съм, че Локстън разбра, че поведението й не отговаря на очаквания стандарт.“

Афери на служителите в затвора

Това е последният случай, след като броят на затворническите служители, хванати в афери, достигна рекордно високо ниво, като 36 надзиратели бяха уволнени заради връзки през последните три години.

Общо 31 жени затворнически служители и петима мъже надзиратели са били уволнени за неправомерно поведение от 2019 г. насам – почти двойно повече от 19-те служители жени, уволнени през предходните четири години, според данни на Министерството на правосъдието (МП), публикувани съгласно законите за свобода на информацията.

Те включват една затворнически служител, който е имал бебе на затворник, друг, който е татуирал номера на килията на любовника си от вътрешната страна на бедрото си, и управителя на затвора Онли в Нортхемптъншир, който е бил вкаран в затвора за интимна комуникация със затворник.

Това следва изразени опасения от инспектори и синдикати, че голямото текучество на персонала е довело до увеличаване на броя на младите новобранци, поставени на предни позиции.

През последните пет години броят на жените служители в затворите се е увеличил с 27 процента до 15 000 и сега представлява 42 процента от целия персонал.

През 2019 г. затворническият служител Айшея Гън, на 27 години, завършила криминология и психология, беше вкарана в затвора за 12 месеца, след като се влюби и имаше сексуална връзка с „опасен“ 29-годишен затворник, Khuram Razaq.

Двойката направи повече от 1000 телефонни обаждания един на друг, когато той беше в HMP Berwyn в Wrexham, където излежаваше 12 години за заговор ограбвам. Те използваха телефони, за да предават непристойни кадри на живо на себе си.

Откакто затворът в северен Уелс отвори врати преди шест години, пионер в по-либералния подход и ребрандирането на килиите в стаи, 18 жени – включително служители на пълен работен ден и служители на договор служители – са били уволнени или подали оставка, след като делата им са били разкрити.

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР