Затворени улици, площад и парк ще опъват нервите на жителите

...
Затворени улици, площад и парк ще опъват нервите на жителите
Коментари Харесай

Стара Загора: Ремонти из целия град и нова икономическа зона в сянката на тецовете

Затворени улици, площад и парк ще опъват нервите на жителите и гостите на Стара Загора още месеци. Напрежение има, призна в ефира на bTV кметът на града Живко Тодоров.

Освен центъра е разкопано и Аязмото, а също и мостът, който свързва главната част на града с кв. „ Гольо Канчев” и Автомагистрала „ Тракия”. Работи се още и по централни улици, учебни заведения и детски градини.

„ Ние работим по оперативни стратегии и всички тези планове се случват точно по тях. За да не изпуснем периодите и да можем да притеглим в допълнение финансиране в бъдеще би трябвало да работим по едно и също време по всички проекти”, уточни Тодоров.
Снимка: bTV
Той призна, че в центъра има „ 3-4 месеца забавяне” поради открити монументи на културата, които е трябвало да бъдат проучени. В същото време изпълнителят към този момент е санкциониран за хлопащи плочки. Свързваната с Делян Пеевски „ Водстрой” пък ще прави отначало игрищата за бадминтон на Аязмото след открити недостатъци.
Снимка: bTV
„ За страдание, заради многото европроекти, които се осъществят, в цяла България е разкопано и доста общини имат проблем с намирането на качествени служащи, които да осъществят от първия път другите проекти”, призна Тодоров.

Той акцентира, че Аязмото ще е готово през ноември, основната улица – до края на годината, а мостът дори върви пред период и също може да бъде пуснат през 2018 година
Снимка: bTV
На този декор Стара Загора стартира нова икономическа зона – „ Загоре”, за която страната ще даде 3,5 млн. лева за инфраструктура. Тодоров призна, че предходната сходна зона е била неудачна точно тъй като е била „ на гола поляна”. Сега „ Загоре” ще е в покрайнините на града, с ток, вода и канализация.

Надеждата е в зоната да се появят нови огромни предприятия. Те би трябвало да омекотят удара при затварянето на тецовете – „ опасност номер 1 за региона”, както признава кметът.

„ Там, единствено в ТЕЦ-2, работят към 2500 души, в мините са 7400, в частните централи – над 2000. Представете си какъв брой фамилии и какъв брой бизнеси са свързани с тези централи. Трябва да създадем всичко допустимо да получим дерогация, която да даде опция на нашите тецове да продължат да работят и да дават ток. Те са значими за енергийния баланс”, акцентира старозагорският кмет.

Той разяснява, че дружно с сътрудниците си от други градове желаят основаването на Общинска полиция, която да управлява спазването на наредбите за публичния ред, а също така упорстват за опция да слагат камери за надзор на скоростта. В Стара Загора сега се разчита единствено на патрулите на пътната полиция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР