Затворът в Минесота постигна решение със затворници, които отказаха да се върнат в килиите си в гореща вълна

...
СТИЛУОТЕР, Минесота (AP) — Затвор в Минесота разреши без инцидент“
Коментари Харесай

СТИЛУОТЕР, Минесота (AP) — Затвор в Минесота „разреши без инцидент“ ситуация, включваща около 100 затворници в една жилищна единица, които нямаше да се върнат в килиите си в неделя в това, което един бивш затворник там нарече акт на „самосъхранение“ на фона на опасно високите температури в региона.

Ситуацията беше „спокойна, мирна и стабилна през целия ден, ”, каза в изявление говорител на Министерството на наказанията, добавяйки, че „затворените лица в отделението изразиха недоволство“, тъй като съоръжението с недостатъчен персонал трябваше да ограничи времето на затворниците извън килиите им.

Но защитниците са разположени извън затвора Затворът Stillwater, някои от които имат членове на семейството вътре, каза, че на затворниците им е писнало от прекомерната топлина, липсата на климатик и ограничения достъп до душове и лед по време на изолации през последните два месеца.

Затворът е в Бейпорт на около 25 мили (40 километра) източно от Минеаполис, който беше под препоръка за следобедна жега за температури, близки до 100 градуса по Фаренхайт (37,7 по Целзий).

„Моята организация получи обаждания от затворници, които са всъщност вътре”, започвайки в 6:30 сутринта, каза Марвина Хейнс от Минесота Wrongfully Convicted Judicial Reform, чийто брат е затворник в Stillwater.

„Тази сутрин те решиха, че няма да се заключват в килиите им“, каза Дейвид Бьонке от Организационния комитет на затворниците в градовете-близнаци.

Отделът потвърди, че затворниците са били в режим на изолация поради празничния уикенд, което означава, че са държани в килиите си с „ограничен достъп време за душове, използване на телефон и отдих в цялото съоръжение до време извън клетката.“ Съоръжението остава заключено в момента и всички затворници са се върнали в килиите.

Изпълнителният директор на синдиката, представляващ поправителните служители на Stillwater, Барт Андерсен, каза в изявление, че инцидентът е „ендемичен и подчертава истината зад операциите на Министерството на затворите в MN с хроничен недостиг на персонал."

Андерсен каза, че подобни условия разстройват затворниците поради ограниченията на програмата и времето за отдих, „когато няма достатъчно служители по сигурността, които да защитават съоръжението."

Хейнс, Бьонке и Кати Страуд Колдуел казаха, че действието на затворника е било импровизиран отговор на небезопасни условия, включително достъп до чиста питейна вода, която според тях е кафява на цвят. Департаментът каза, че тези твърдения „около липсата на чиста вода в съоръжението са очевидно неверни.“

„Те нямаха време да организират и планират“, каза Хейнс. „Просто... няма да се връщаме към това гореща килия без питейна вода и без възможност за душ.“

Хейнс каза, че се надяват да се срещнат с официални лица, „за да говорят за условията, в които живеят затворниците“ и „решения за бъдещето“.< /p>

Интензивните горещи вълни в цялата страна доведоха до повишена загриженост за затворниците, особено тези в лошо вентилирани или климатизирани помещения.

Двама поправителни служители останаха в защитена контролна зона и в контакт с персонала на съоръжението, тъй като статусът на аварийно блокиране беше иницииран в 8 часа сутринта. Няма наранявания, според Департамента за наказанията. изобилие от предпазливост.“

Общо около 1200 затворници са в заведението точно на югоизток от Stillwater в Bayport, според архивите на отдела. Построена е през 1914 г.

Кевин Рийз, основател на организация за наказателно правосъдие Until We Are All Free, описва Stillwater като „пещ за пица“ през лятото. Той беше затворен там през лятото от 2006 г. до 2009 г.

„Това е 100-годишна сграда без климатик, без централен въздух“, каза Рийз. „Стените всъщност се потят.“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР