Затвърждаването и развиване на българо-китайските отношения бе основният акцент насреща

...
Затвърждаването и развиване на българо-китайските отношения бе основният акцент насреща
Коментари Харесай

Посланик Дун Сяодзюн призова сливенските компании за активно участие в ежегодните изложения, организирани от Китай

Затвърждаването и насърчаване на българо-китайските връзки бе главният акцент отсреща в Сливен сред китайския дипломат Негово Превъзходителство Дун Сяодзюн и кмета Стефан Радев.

Обсъдиха се и благоприятни условия и тласъците за локалния бизнес от двустранното съдействие.

Гостът благодари за гостоприемството, оказаната чест и голямото значение, което домакините отдават на китайския език и просвета.

Той добави, черазвитието на двустранните връзки основават добра база, като акцентира, че България е втората страна в света, която признава и открива дипломатически връзки с Китай. Дун Сяодзюн изрази упования, че през 2024 година, когато ще се празнуват 75 години от формалното определяне на българо-китайските дипломатически връзки, двете страни ще провеждат взаимно празнични мероприятия по този мотив.

Гостите бяха осведомени с историческото и културно завещание на Сливен, неговия обичай и естествени забележителности. Пред тях беше показан и най- огромният план, който Общината създава – построяването на промишлен парк в Сливен, прочут като третия по повърхност в цялата страна.

Посланик Дун Сяодзюн прикани локалните компании да се включват интензивно в годишните панаири и изложби, които Китай провежда.

В рамките на срещата бяха коментирани още тематиката за мира и икономическото развиване на страните, които да бъдат в главния фокус на днешния свят. Бе обърнато внимание и на въпроса с въглеродните излъчвания. В тази връзка кметът акцентира, че Община Сливен подхваща поетапно ефикасни ограничения за повишение на екологосъобразността в района.

В делегацията на посещаване са още началникът на отдел „ Образование “ към китайското посолство Ян Тиен и специалистът в отдел „ Политика “ към посолството, секретар на посланика и преводач Ма Ци.

На срещата участваха изам.кметът по икономическото развиване инж. Стоян Марков, шефът на Индустриалния парк Соломон Москона, Ксианджи Тиен - доброволец от Китай в Хуманитарната гимназия в Сливен, общински специалисти.

В програмата на делегацията е включено посещаване на Националния музей на текстилната промишленост и на Късноантична и средновековна цитадела „ Туида “.

Чуйте...
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР