Затрупан със сняг мост в Питсбърг, Пенсилвания, се срути тази

...
Затрупан със сняг мост в Питсбърг, Пенсилвания, се срути тази
Коментари Харесай

Мост в Питсбърг се срути преди посещение на Байдън

Затрупан със сняг мост в Питсбърг, Пенсилвания, се срути тази сутринта единствено няколко часа преди президентът Джо Байдън да посети града по време на авансово планувано пътешестване за разискване на инфраструктурата.

10 индивида са с леки пострадвания. Няма данни за починали, съобщи кметът на Питсбърг Ед Гейни.

Имало е 10 " леки пострадвания ", съобщи началникът на пожарната Дарил Джоунс, а трима души са били превозени от мястото на случая. Нито едно от пострадванията не е било животозастрашаващо, сподели той.

Четири автомобила са се намирали на моста, когато той е паднал, сподели Джоунс. Екипите към момента правят инспекция, с цел да се уверят, че никой не е бил под моста, когато се е срутил, сподели той.

Срутването е довело и до спиране на газопровод в региона, само че той към този момент е изключен. Няколко души са се оплакали, че се усещат зле от природния газ и на тях им се оказва помощ намясто.
Байдън е известен за повредата и възнамерява да продължи пътуването си, се споделя в изказване на Белия дом.

" Президентът е признателен на първите спасители, които се втурнаха да оказват помощ на водачите, намиращи се по това време на моста ", се споделя в изказването.

— Pittsburgh Public Safety (@PghPublicSafety)

В изявление за CNN губернаторът на щата Пенсилвания Джон Фетърман назова моста " жизненоважна артерия " в региона на Питсбърг. Мостът пресича парка " Фрик " - един от най-големите паркове в града, уточни БНР.
" За благополучие, учебните заведения започваха работа с двучасово забавяне поради метеорологичните условия ", сподели той, " тъй че трафикът беше по-малък, в сравнение с би бил нормално в естествен ден, само че е сюрреалистично да видиш този мост ".

Запитан за сриването, което се случва в деня на визитата на президента, демократът Фетерман съобщи: " Това е ужасяващ метод да се подчертае какъв брой сериозни са потребностите ни от инфраструктура в тази страна. "
Джереми Хабовски съобщи пред CNN, че се усеща благополучен, че е жив, откакто е оживял при сриването. По думите му той и други водачи не са съумели да спрат в точния момент, откакто мостът е поддал и в този момент неговият и други коли се намират върху това, което е останало от моста ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР