Затова и все повече стават изследванията как партньорите, при които

...
Затова и все повече стават изследванията как партньорите, при които
Коментари Харесай

5 часа спорт на седмица помагат при безплодие

Затова и от ден на ден стават проучванията по какъв начин сътрудниците, при които няма медицински аргументи да не заченат бебе, да си оказват помощ сами, променяйки всекидневните си привички


5 часа умерена физическа интензивност седмично, разпредлена отмерено, усилва шанса дамите да заченат, настояват учени от Бостън.

Те са създали това умозаключение след проучване на 3500жени на възраст от 18 до 40 години, които възнамерявали да забременеят. Медицинският екип ги следил в продължение на 1 година. За това време към 70% заченали.

По-голяма част от забременелите упражнявали постоянна физическа интензивност, само че не с огромни натоварвания. Те се разхождали, карали колело, плували, правели извършения.

Ако продължителността на физическото натоварване е към 5 часа на седмица, вероятността за зачатие се усилва с 18%, настояват учените.

Сравнение е направено с две групи. Жените в едната упражнявали интензивност 1
час на седмица, само че вероятността за зачеване се снижавала.

Изследване на друга група посочило, че повишение на натоварването – тичане или аеробика над 5 часа на седмица, понижава вероятността за зачеване с 32%.

Доклад от изследване, оповестен в влиятелното здравно издание Human Reproduction, твърди, че в случай че дамата в продължение на 6 месеца следва така наречен средиземноморска диета, доста покачва възможностите си да забременее.

Резултатите са от проучване на 244 дами с неплодородие, които се лекували в репродуктивни клиники.

Преди началото на ин витро процедурите те почнали да се хранят съгласно условията на диетата – с доста пресни зеленчуци, плодове, пълно-зърнести и бобови храни, риба и морски блага. Червено и пилешко месо ядели рядко.

Жените спазвали този режим в продължение на 6 месеца и по този начин повишили с 65-68% възможностите си да забременеят спрямо тези, които се хранили по нормалния си метод.

Това е следващо доказателство, че здравословното хранене е изключително значимо в интервала, когато двойката възнамерява бебе. Проучвания потвърдиха, че средиземноморската диета оказва помощ и на мъжете. Тя доста усъвършенства всички значими параметри на семенната течност -брой на сперматозоиди, годни да оплождат, пъргавина, експедитивност.

Храненето е един от значимите фактори, с които може да се подкрепи процесът, изясняват учените. Те предлагат бъдещите майки да включват в менюто си артикули, които поддържат изработването на женския сексуален хормон естроген.

Достатъчното количество естроген оказва помощ освен да забременеят и да износят крепко дете, само че и поддържа естествената работа на всички други органи и системи. Соята, пшеницата, овесът, ябълките, морковите, ментата съдържат фитоестрогени – растителен аналог на женския сексуален хормон.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР