Затоплянето продължава, по-съществено в планинските райони. Това се вижда и

...
Затоплянето продължава, по-съществено в планинските райони. Това се вижда и
Коментари Харесай

Затоплянето продължава, по-съществено в планинските райони

Затоплянето продължава, по-съществено в планинските региони. Това се вижда и от минималните температури през днешния ден – минус 5° на Мусала, минус 6° в София, по Черноморието и по крайбрежията на Дунав – от 1° до 5°. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, в София – към 8°. В следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, със слаб, в Дунавската низина - сдържан западен вятър.

През нощта ще бъде безоблачно и съвсем безшумно, само че утринните часове тук-там в низините и котловините видимостта ще бъде понижена от мъгли. Температурите на следващия ден в множеството региони ще бъдат малко по-високи, минималните - сред минус 3° и плюс 3°, в София - към минус 4°, а оптималните - в интервала от 9° до 14°, в София - към 9°. Ще бъде слънчево, в композиция със слаб до сдържан вятър от юг-югозапад.

Слънчево време и по Черноморието. Вятърът там ще е слаб,от запад. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Чудесно време и в планините - ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури и там ще се покачат и в курортите се чакат стойности от 7 градуса на Алеко до 10 на Пампорово.

Навсякъде на Балканите, както и в по-голямата част от Европа ще бъде слънчево. Причината – просторен антициклон. С превалявания ще бъде в северните елементи от континента – и от дъжд, и от сняг.

И през идващите дни у нас ще бъде слънчево, със утринни мъгли, тук-там трайни. Ще остане и по-топло от нормалното за декември. Застудяване се чака в четвъртък, а в петък и събота - и нови превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР