Затлъстяването отдавна вече не е само проблем на възрастните, но

...
Затлъстяването отдавна вече не е само проблем на възрастните, но
Коментари Харесай

Какво ще помогне на децата при затлъстяване

Затлъстяването от дълго време към този момент не е единствено проблем на възрастните, само че и на децата. Причините за това са доста - обездвижването, бързото хранене и некачествената храна са единствено част от тях.
 Деца в топ форма, затлъстяването при подрастващите и Анна Векова
Деца в топ форма - ето по какъв начин

Български теоретичен план се захваща със затлъстяването при децата

На този декор резултатите от проучването на италиански учени звучат обнадеждаващо. То съпоставя 100 деца със затлъстяване на възраст от шест до 18 години. Те били сложени или на диета с лимитирани калории, или храната им включвала пробиотици с бифидобактерии.

Учените от университета на Източен Пиемонте в Италия следили децата осем седмици. Групата, която била на пробиотици, отслабнала повече и си подобрила инсулиновата сензитивност, заяви Това от своя страна пък понижава риска от диабет вид 2 и сърдечни заболявания.
 Снимка 495249

Бифидобактериите разграждат въглехидратите и фибрите в червата. Те освобождават и мастни киселини с къси вериги, които управляват глада и усъвършенстват храносмилането. Според откривателите бифидобактериите са трансформирали микробиома и това се е отразило на метаболизма на децата.

Д-р Флавия Продам и нейният екип организират проучването, с цел да оценят въздействието на бифидобактериите върху деца със затлъстяване.

Изводът на италианските учени е, че пробиотиците в йогурта могат да понижат затлъстяването у децата и риска от съществени заболявания като диабет вид 2.
 Лондон, рекламите в метрото, fast food и една акция против затлъстяването
Лондон против нездравословната храна и затлъстяването

И какво мисли Джейми Оливър по въпроса
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР