Затлъстелите служители в САЩ струват 8.65 милиарда долара за година

...
Затлъстелите служители в САЩ струват 8.65 милиарда долара за година
Коментари Харесай

Затлъстелите струват $8,65 млрд на САЩ

Затлъстелите чиновници в Съединени американски щати костват 8.65 милиарда $ за година поради изгубена продуктивност, демонстрират резултатите от ново проучване. Учените от Йейлския университет са изследвали всеки един от американските щати. Това в действителност е и първото изследване, което обгръща всеки щат, допълват учените от Йейл.

Резултатите демонстрират, че страната губи големи суми поради отсъствието на чиновниците. В Уайоминг се губят 14.4 милиона $ за година, само че в Калифорния сумата доближава до 907 милиона $. Затлъстяването на американците доближава до 9.3 % от общите разноски на страната.

Ръководител на американското изследване за затлъстяването и загубите от него е Татяна Андреева. Според нея е от изключителна значимост политиците, които се занимават с въпроса за затлъстяването на американците, да вземат под внимание и икономическата цена, която страната заплаща, в това число и като изгубена продуктивност.

В отчета се твърди, че доста от хората, които имат наднормени килограми, отсъстват постоянно от работа поради здравословни аргументи. Изследователката счита, че с цел да може да се вземе съответно решение по въпроса, е належащо да се намерения и за разноските за здравни грижи, както и за икономическите разноски.

Според данните на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите 35 % от американците страдат от наднормени килограми. Разходите, които се заплащат за медицински грижи за тези хора единствено за една година, възлизат на към 147 милиарда $.

 Лакомия

Причините за затлъстяването в действителност са сложни – преди всичко са добре познатите храни фаст фууд, към които множеството хора протягат ръка. Следва ги и уседналият и затворен живот, в който придвижването липсва – работата е обвързвана със стоене пред компютър, по-късно се забавляваме още веднъж седнали и похапвайки пред тв приемника.

Не на последно място, неналичието на първокласен сън също може да бъде причина за затлъстяването. Разбира се, това са единствено част от аргументите, само че най-важно да се проумее, че затлъстяването е сериозен проблем, освен това освен за Съединени американски щати, на който би трябвало да се обърне внимание.

Често пъти даже дребни промени в режима могат да се окажат доста потребни – повече придвижване, по-малко полуготови храни и най-много воля.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР