Бебетата близнаци червени панди, родени в зоопарка в Обединеното кралство, увеличават популацията на застрашените видове

...
Застрашената популация от червени панди наскоро получи тласък под формата
Коментари Харесай

Застрашената популация от червени панди наскоро получи тласък под формата на очарователни бебета близнаци.

Най-голямата зоологическа градина в Обединеното кралство приветства малките като част от европейска програма за размножаване, посветена на спасяването на вида.

Те са родени на 25 юни в зоопарка Whipsnade в Whipsnade, Англия, разположен на 35 мили северозападно от Лондон, съобщиха служители на зоопарка в сряда. Природозащитният зоопарк е дом на над 11 000 животни.

Първите деца на майката Руби и бащата Нило са тежали близо 4 унции при раждането – приблизително колкото теглото на банан, според зоологическата градина.

„Подозирахме, че Руби е бременна и искахме да направим всичко възможно, за да направим първия си опит като майка безпроблемен, така че бяхме във възторг, когато я забелязахме свита в една от кутиите за гнездене, които бяхме подготвили, използвайки гъстата си червена опашка за да поддържаме двете малки топли“, каза пазачът на зоологическата градина Грант Тимбърлейк в съобщение за новини.

Малките червени панди все още не са напуснали пълното със слама гнездо, докато са под грижите на родителите си, съобщиха от зоопарка.

Едно от малките червени панди е показано със затворени очи в зоологическата градина Whipsnade в Англия. Едно от малките червени панди е показано със затворени очи в зоологическата градина Whipsnade в Англия. Зоопарк Whipsnade

Малките червени панди разчитат в голяма степен на майките си през първия месец от живота си, тъй като са слепи през 30-те дни след раждането, според зоологическата градина Whipsnade.

Властите казват, че малките няма да излязат навън поне още месец и се очаква скоро да отворят очи.

„Руби върши невероятна работа, като храни и се грижи за близнаците, така че оставяме семейството да се свърже заедно, проверявайки ги само когато тя изскача навън, за да яде“, каза Тимбърлейк.

Червените панди ще бъдат кръстени при първия си ветеринарен преглед на 8-седмична възраст, когато ще бъде открит и полът им, се казва в съобщението за новините.

 Крикет Олдридж премахва пчелна колония в Аризона. class= Крикет Олдридж премахва пчелна колония в Аризона. Щурец Олдридж

Червените панди, които са местни в хималайските планини на Непал, Мианмар и Индия, както и в горите на Западен Китай, са изправени пред заплахи от намаляването на бамбука, основният им източник на храна; загуба на местообитание; и биват бракониери заради месото си и търговията с лекарства, според зоологическата градина Whipsnade.

Червените панди също са отглеждани незаконно като домашни любимци.

„Тези малки близнаци ни дават двойна надежда за вида, тъй като са родени като част от важна европейска програма за размножаване на застрашени червени панди, предназначена да поддържа здрава и генетично разнообразна резервна популация в безопасност в консервационни зоологически градини, докато ние се занимаваме с проблемите те се изправят в дивата природа“, каза Тимбърлейк.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР