Застраховката живот е основен финансов инструмент, който осигурява защита и

...
Застраховката живот е основен финансов инструмент, който осигурява защита и
Коментари Харесай

Колко пари струва една полица за животозастраховане от $100 000?

Застраховката живот е главен финансов инструмент, който обезпечава отбрана и финансова сигурност на вашите близки при положение на ваша гибел. Чрез закупуването на този вид лавица вие гарантирате, че вашето семейство ще бъде обгрижвано финансово, откакто си отидете — и че всички сметки или задължения, които сте оставили, са покрити.

И макар че има необятен диапазон от предели на покритие, животозастрахователна лавица от $100 000 е нормален избор за доста хора. Това е по този начин, тъй като лавица със сума на обезщетение от $100 000 предлага доста погашение на бенефициентите - позволявайки им да се погрижат за нужните разноски, които пораждат, откакто си отидете.

Важно е обаче да разберете, че цената на животозастрахователната лавица надвишава номиналната сума. Всъщност някои типове полици имат съставен елемент на парична стойност, който може да се употребява по разнообразни способи, до момента в който сте към момента живи. И в случай че това звучи завладяващо, може да ви е от изгода да разберете какъв брой пари коства една животозастрахователна лавица на стойност $100 000, преди да закупите такава.

Започнете да проучвате вариантите си за животозастраховане тук.

Колко пари коства една животозастрахователна лавица от $100 000?

Преди да изчислим паричната стойност на $100 000 животозастрахователна лавица, е значимо да разберем основите.

Какво би трябвало да знаете за животозастраховането и паричната стойност

Като начало, цифрата от $100 000 във вашата животозастрахователна лавица съставлява номиналната стойност, която е сумата, която вашите бенефициенти ще получат при вашата гибел. Тази необлагаема еднократна сума може да се употребява за разнообразни цели, в това число покриване на разноски за заравяне, погашение на задължения и поддържане на стандарта на живот на вашето семейство.

Съществуват и два съществени типа животозастрахователни полици: срочна застраховка живот и застраховка цялостен живот.

Срочната застраховка живот обезпечава покритие за избран период, като 10, 20 или 30 години. Премиите за срочни полици нормално са по-ниски, което ги прави наличен избор за доста хора. Така че лавица за срочна животозастрахователна лавица от $100 000 може да има по-ниски награди спрямо непрекъсната лавица. Този вид лавица обаче няма съставен елемент за парична стойност.

Застраховката за цялостен живот, като цялостен живот или повсеместен живот, обезпечава покритие за целия ви живот и постоянно включва съставен елемент за парична стойност. Тези полици са склонни да имат по-високи награди и част от вашите премийни заплащания отиват в сметка за парична стойност, която се натрупва с течение на времето. Това е мястото, където идва съставният елемент на паричната стойност.

Паричната стойност прибавя спомагателен пласт финансова стойност. По създание това е пестелив или капиталов съставен елемент в границите на полицата. С течение на времето тази парична стойност нараства и може да имате опцията да вземете заем против нея, да я изтеглите или да я употребявате, с цел да плащате наградите си.

Също по този начин имате опция да продадете своята животозастрахователна лавица в съглашение за живот. Това може да бъде добър вид, в случай че към този момент не е належащо да се тревожите за финансовото обезпечаване на подвластни лица, които може да изоставите — или в случай че имате потребност от достъп до еднократна сума в брой, с цел да изплатите огромни разноски, да се подготвите за пенсиониране или за друга цел като цяло. < /p>

Научете повече за вариантите за вашата животозастрахователна лавица тук.

Изчисляване на паричната стойност на $100k животозастрахователна лавица

Докато $100 000 непрекъсната животозастрахователна лавица обезпечава $100 000 обезщетение при гибел, то също натрупва парична стойност. Тази парична стойност може да варира доста според от фактори като представянето на застрахователната компания, типа на полицата и премийните заплащания. В някои случаи паричната стойност може в последна сметка да надвиши номиналната стойност на полицата.

Въпреки това притежателите на полици, които продават животозастрахователната си лавица, нормално получават от 10% до 50% от номиналната стойност или обезщетение при гибел, съгласно към данни от Асоциацията за споразумяване на животозастраховане (LISA). Повечето хора обаче получават приблизително към 20% от номиналната стойност, съгласно LISA.

Така че, в случай че използваме тези 20% междинна стойност, с цел да изчислим паричната стойност на животозастрахователна лавица от $100 000, паричната стойност на полицата ще бъде $20 000. Въпреки това, това може също да варира от $10 000 на ниския край до $50 000 на високия клас въз основата на 10% до 50% номинална стойност, представена от LISA.

Каква е откупната стойност на застраховката живот?

Стойността в брой не е единственият обвързван с парични средства животозастрахователен съставен елемент, който си коства да се означи. Има и откупна стойност, която съставлява сумата, която бихте получили, в случай че решите да прекратите непрекъснатата си животозастрахователна лавица преди нейния падеж. Тази стойност може да е по-ниска от насъбраната парична стойност заради такси и такси за предаване, наложени от застрахователната компания. Откупната стойност може да обезпечи известна финансова еластичност, само че нормално не се предлага, в случай че нямате други варианти.

Долната линия

Застрахователна лавица за живот на стойност $100 000 съдържа както номиналната стойност, която обезпечава финансова сигурност за вашите близки и спомагателна стойност под формата на насъбрана парична стойност (в случай на непрекъснати полици). Но общата стойност на вашата лавица зависи от фактори като типа на полицата, наградите и представянето на застрахователната компания.

Когато избирате животозастрахователна лавица, значимо е да имате поради финансовите си цели, бенефициентите ' потребности и вашите сегашни и бъдещи финансови благоприятни условия. И без значение дали избирате срочна или непрекъсната лавица, цената на вашата животозастрахователна лавица надвишава доларите и центовете – тя предлага успокоение и сигурност за вашите близки във времена на потребност.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР