Застраховка срещу COVID-19 се предлага все по-често у нас като

...
Застраховка срещу COVID-19 се предлага все по-често у нас като
Коментари Харесай

Все повече фирми предлагат застраховка срещу COVID-19

Застраховка против COVID-19 се предлага все по-често у нас като специфична оферта или като част от застраховките живот, осведомят от отрасловата асоциация.

Сред по-търсените е груповата застраховка, която някои компании подписват за служащите си.

Пазарът у нас към този момент предлага застраховки против всевъзможни вреди при ковид, описват от асоциацията. Сред тях са загуба на живот в резултат на инфекцията, престой в болница, компенсации за загуба на трудови приходи и други.

Застраховка помощ при пътешестване пък покрива лекуване на ковид в чужбина.

Екип на bTV Новините разпита чакащите за тест за ковид каква е настройката им към такава услуга. Хората са раздвоени. Някои споделят, че биха се застраховали, до момента в който други не го считат за нужно.

Пет компании обаче покриват риска от COVID-19 наред с другите болести при обща застраховка живот, без да покачват цените на офертите, споделят от Асоциацията на застрахователите. И регистрират нараснал интерес при груповата застраховка за гибел или заболяване от COVID-19 в интервал от 3 до 8 месеца.

Предвиждат се дневни пари от приблизително 50 лева по време на лекуване и 500 до 1000 лева за възобновяване от заболяването.

Подобна застраховка да вземем за пример имат 52-ма учители от 107 учебно заведение в София против 10 лева на човек.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР