Застрахователни компании предпочитат да изплащат суми от 30 до 70

...
Застрахователни компании предпочитат да изплащат суми от 30 до 70
Коментари Харесай

Какво правят застрахователите, за да се пазят от исковете на близки на загинали в катастрофи?

Застрахователни компании избират да изплащат суми от 30 до 70 хиляди лв. на адвокатски адвокатски фирми, с цел да " ги пазят " от исковете на близки на починали в произшествия. Това разгласи в студиото на " Здравей, България " по Нова тв Богдан Милчев от Института по пътна сигурност. Така в някои случаи хонорарите достигали над 50 на 100 от поисканото от роднините обезщетение. В същото време секторът твърди, че работи на загуба от години, защото поддържа цената на наложителната застраховка на цена, налична за потребителите.

" Когато настояват, че работят на загуба, застрахователите не би трябвало да могат да си разрешават да изплащат възнаграждения на адвокатски адвокатски фирми по 70 хиляди лв., с цел да се пазят против хората, които са изгубили свои близки на пътя ", заяви Богдан Милчев. 

" Това е класическата обстановка, в която крадецът вика " Дръжте крадеца ". През предходната година сме изплатили 280 млн. лв. за по този начин наречените " болки и премеждия ". По наша груба сметка, към 30% от тези пари са отишли в адвокатски адвокатски фирми. Става въпрос за един голям бизнес, който се прави със страданието на хората и който в този момент точно тези няколко адвокатски адвокатски фирми се надяват той да порасне неведнъж ", отговори зам.-председателят на на Асоциацията на българските застрахователи Кирил Бошов.

Спорът в студиото потегли от въпроса действителност или опасност е прогнозата за нарастване на цената на застраховката " Гражданска отговорност " до 1000 лв.. Позицията на застрахователния бизнес е, че в случай че не бъдат въведени предели на компенсациите, изплащани поради гибел на пътя, наложителната застраховка ще се усили съществено.

" Не мога да кажа дали застраховката ще стане 1000 лв., само че е задоволително тя да стане 500 лв., с цел да е недостъпна за огромна част от българските жители ", съобщи Бошов. На собствен ред Богдан Милчев упрекна застрахователите, че спекулират с цената на " Гражданска отговорност ", за да не заплащат околните на починали при произшествия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР