Застрахователите против здравната реформа на властта. Това стана ясно от

...
Застрахователите против здравната реформа на властта. Това стана ясно от
Коментари Харесай

Нинова: Няма как застрахователите да приемат само 12 лв.

Застрахователите срещу здравната промяна на властта. Това стана ясно от конференция на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, след среща с Асоциацията на българските застрахователи.

Припомняме, Българска социалистическа партия отложиха внасянето на избор на съмнение в Народното събрание с мотив, че ще търсят поддръжка от обществото и от съсловните организации. Вотът на съмнение ще бъде по тематика опазване на здравето.

Според застрахователите предлаганата промяна била невъзможна и неприемлива за осъществяване. Иначе са съгласни, че актуалната здравна система е неработеща и недобра и се нуждае от промяна.
Нямало по какъв начин с 12 лв., предвиждани за наложителна застаховка, да се покрият рисковете, които се чака да поемат. Със застрахователите алените имат съвпадане по няколко пункта. И двете страни желаят действително остойностяване на медицинските услуги и прецизен надзор. Застрахователите установили несъответстващ надзор сега.

В опазването на здравето не можело всичко да е оставено на пазарен принцип.

В понеделник в 10.30 алените се срещат с БЛС, което ще е потребната среща на левицата стана ясно още на брифинга на Българска социалистическа партия. Изумена съм, че държавното управление потегля на такава промяна, без да изговори нещата със съсловните организации, недоумява Нинова: " Това е безумно. "

Иначе през днешния ден със застрахователите са коментирали и по какъв начин върви доброволното здравно обезпечаване, като левите са питали какъв е пазарът сега. Засега доброволното обезпечаване минава по пътя на корпоративното обезпечаване и то в огромните компании. Няма интерес от физически лица да се застраховат непринудено. Иначе застрахователите с шегували и предложили да се сменят с НЗОК и Министерство на здравеопазването - те да поемат пътеките до 700 лв., а Касата да поеме скъпите клинични пътеки над тази сума.

Не са направени планове, отсече Корнелия Нинова.

Застрахователите не биха подкрепили такава промяна, стана ясно още от думите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР