Заставам пред вас с чувство на дълг да съхраним и

...
Заставам пред вас с чувство на дълг да съхраним и
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова от Костандово: Единството е модерно

Заставам пред вас с възприятие на дълг да съхраним и да запазим демокрацията и държавността в нашата Родина България. С тези думи водачът на Движение за права и свободи и претендент за президент Мустафа Карадайъ се обърна към множеството хора на площада в Костандово, област Пазарджик, където се организира протест на Движение за права и свободи.



В него участваха претендентът на Движението за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на Движение за права и свободи Йордан Цонев, лидер на листата в Пазарджик, Халил Летифов и Ахмед Ахмедов, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " Атидже Вели и Сефер, Цановски, ръководител на УС на Американския университет в Скопие.

Партиите би трябвало да реализират при президента единодушие за излизане от рецесиите, за националните цели и цели, безапелационен бе Мустафа Карадайъ. Той акцентира, че президентската институция е полето, на което партиите би трябвало да реализират единодушие и за правенето на национални тактики в другите браншове - енергетика, обучение, национална сигурност, защита, земеделие.

Президентът би трябвало да е генератор на национално-обединяващи дела, съобщи Карадайъ. И ги изброи:

· Достигане на междинните европейски стандарти на живот тук и в този момент, не в миналото в бъдещето.

· Безплатна и налична детска градина за всяко дете у нас.

· Създаване на съвет по енергетика към президента, който да направи тактика за превъзмогване на разрастващата се енергийна рецесия.

· Българският трикольор във всеки дом и над всяка социална постройка, тъй като той ни сплотява.

· Стратегия и проект за превъзмогване на демографската рецесия.

· Българското културно-историческо завещание да стане част от международното.

За проблемите приказват всички, само че сякаш никой не смее да каже какво може да се направи в бъдеще. А нашата акция е тъкмо за това - за бъдещето, съобщи и Искра Михайлова.



Ние имаме вяра в демокрацията в България, имаме вяра в нейното бъдеще, имаме вяра в развиването на демокрацията в света и желаеме да вървим по пътя на развитите демокрации, в които освен имаме право да избираме, само че и да бъдем избирани, безапелационна бе тя. И добави: " Вървим по пътя на модерните демокрации, в които освен можем да мечтаем, само че и да осъществяваме фантазиите си, както вършат огромните демокрации на Америка и обединена Европа ".

А тук някой някъде изяснява, че българското общество не било готово да одобри президент, който се споделя Мустафа. Аз споделям отсам, от площада в Костандово: Ние с вас сме българското общество и ние сме подготвени. Покажете го, обяснете на всички - ние сме съвременно общество с съвременни полезности. А единството е съвременно. Защото единството е разцвет, съобщи Искра Михайлова.

Проспериращите страни са единни. Успяват тъй като се базират на заедността на всички свои жители. Защо България да е друга? Ние сме толкоз мощни, когато сме дружно. Ние сме толкоз сполучливи, когато сме дружно, добави тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР