Заслужено Кирил Десподов беше избран за Най-добър футболист на България“

...
Заслужено Кирил Десподов беше избран за Най-добър футболист на България“
Коментари Харесай

Десподов бе избран за Футболист на годината, Камбура остана под върха

Заслужено Кирил Десподов беше определен за „ Най-добър футболист на България “ през миналата 2021-а година, въпреки премията му да провокира ядосан изблик у подгласника Мартин Камбуров. Все отново, към момента наградата е хубаво да се връчва на в действителност най-класния състезател у нас за календарната година, а не да се гледат достижения, изковавани с времето.

Асът на Лудогорец събра най-вече гласове от спортните публицисти поради мощните си изяви освен на клубно, само че и на национално равнище. Подгласници на Десподов бяха най-резултатният футболист в българския хайлайф – Мартин Камбуров и нападателят на ЦСКА Георги Йомов.

" Много съм благополучен, в действителност. Благодаря доста за тази премия. Направихте ме необикновено благополучен. Да получа самопризнание от публицистите, които гледат под лупа всяко мое показване, е доста значимо. Приемам го като огромна отговорност. Благодаря на моето семейство. Искам да поздравя управлението на Лудогорец, половина от него е тук в залата, и всички треньори, с които съм работил. Нека не забравяме, че футболът е феномен, който би трябвало да сплотява хората. Нормално е да са разочаровани Камбуров и Йомов. Всеки желае да е първи. Специално приветствам Мартин Камбуров , който сложи върха. Поздравявам и Георги Йомов. Надявам се от тяхна страна да получа същото великодушие. Надявам се всичко да е ОК, да няма травми. Моята фантазия е да играя в Шампионска лига. Надявам се да си реализира фантазията и да вляза с Лудогорец в ШЛ ", бяха първите думи на победителя Десподов, откакто беше отличен. 

Общо 112 спортни публицисти от 41 медии към този момент дадоха своя избор в 61-ата анкета " Футболист на годината " и дефинираха най-хубавите в българския футбол за 2021 година.

Най-отличени бяха играчите на ЦСКА. Защитникът Юрген Матей взе три награди - за най-красив гол, най-хубав бранител в efbet Лига и за най-хубав чужденец. Последното отличие той показа със съотборника си Жорди Кайседо. Две награди получи младият вратар на Славия Световслав Вуцов, две награди сграбчи и подгласникът на Десподов - Мартин Камбуров. 

За най-хубав треньор на България беше определен Илиан Илиев, следван от наставниците на ЦСКА и Левски - Стойчо Младенов и Станимир Стоилов. При дамите №1 е Симона Петкова. 

Как се разви церемонията в последователен ред:

Първата премия беше връчена на Мартин Камбуров , който усъвършенства върха на Петър Жеков за най-вече голове в българския хайлайф. Весела Лечева връчи на нападателя специфичната премия на " Дакс-Медия ". За най-красив гол беше определено попадението на Юрген Матей (ЦСКА) във вратата на ЦСКА 1948.

Лекарят на Лудогорец Валентин Великов също беше отличен. Той получи премията Лъвско сърце, кръстена на „ Трифон Иванов “. Докторът на разградчани беше част от екипа, избавил живота на Кристиан Ериксен, който колабира по време на мач от Европейското състезание. 

Футболист №1 при дамите стана Симона Петкова, втора с няколко гласа по-малко финишира Евдокия Попадинова. 

За премията „ Най-прогресиращ млад състезател “ беше определен вратарят на Славия Светослав Вуцов. Негови подгласници бяха Мартин Минчев (Спарта Прага) и Марин Петков (Левски).

За пръв път в историята на анкетата по едно и също време двама футболисти с равни гласове (39) получиха премията „ Най-добър чужденец в efbet Лига “. Победителите са футболистите на ЦСКА Юрген Матей и Жорди Кайседо.

Светослав Вуцов завоюва безапелационно още една премия. Той бе определен и за най-добър вратар в efbet Лига за 2021-а година. Преди това той взе премията за " Най-прогресиращ млад състезател ". За най-хубав бранител в efbet Лига за предходната година беше определен Юрген Матей от ЦСКА. При полузащитниците премията отиде при Ивайлов Чочев, при нападателите при рекордьорът Мартин Камбуров.

За треньор №1 на България беше определен наставникът на Черно море Илиан Илиев. Второто място остана за старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов, а трети е Станимир Стоилов от Левски. 

Накрая беше разгласен и Футболист №1 на България за миналата година. Наградата отиде в ръцете на Кирил Десподов от Лудогорец. Тройката запълниха Мартин Камбуров и Георги Йомов.

Всички връчени награди:

Футболист № на България за  2021: 1. Кирил Десподов , 2. Мартин Камбуров , 3. Георги Йомов, 4. Петко Христов, 5. Тодор Неделев

Треньор №1 на България: 1. Илиан Илиев, 2. Стойчо Младенов, 3. Станимир Стоилов

Най-добър нападател в efbet Лига: 1. Мартин Камбуров , 2. Жорди Кайседо, 3. Кирил Десподов

Най-добър полузащитник в efbet Лига: 1. Ивайло Чочев, 2. Тодор Неделев, 3. Кирил Десподов

Най-добър бранител в efbet Лига: 1. Юрген Матей, 2. Антон Недялков, 3. Андреа Христов

Най-добър вратар в efbet Лига: 1. Светослав Вуцов, 2. Даниел Наумов, 3. Кристиан Кахлина

Най-добър чужденец в efbet Лига: 1. Юрген Матей и Жорди Кайседо, 3. Греъм Кери

Най-прогресиращ млад състезател: 1. Светослав Вуцовм 2. Марин Петков, 3. Мартин Минчев

Най-добрите в женския футбол: 1. Симона Петкова, 2. Евдокия Попадинова, 3. Лиляна Костова

Лъвско сърце " Трифон Иванов ": Лекарят на Лудогорец Валентин Великов

Най-красив гол: Юрген Матей във вратата на ЦСКА 1948

Специална премия на " Дакс Медия ": Мартин Камбуров
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР