Заслонът Кончето“ в Пирин е напълно обновен и наново изграден.

...
Заслонът Кончето“ в Пирин е напълно обновен и наново изграден.
Коментари Харесай

Заслонът „Кончето“ в Пирин е напълно обновен

Заслонът „ Кончето “ в Пирин е изцяло освежен и отначало построен. Благодарение на хората, които обичат планината идеята на Асоциацията на професионалните планински водачи е сполучлива. Министерството на защитата изиска 52 хиляди лева, с цел да могат материалите да бъдат качени с летателна техника. За доста по-малко пари частна компания се ангажира да достави хеликоптер, който през август придвижи над 3 тона материали. Това наложи дарителската акция да бъде възобновена с медийното партньорство на Радио Благоевград и на Програма „ Хоризонт “.

През почивните дни ще бъде формалното разкриване на новия подслон, планът за който също е подаяние от арх. Милан Рашевски.

Председателят на организацията на планинските водачи „ Планини и хора “ Орлин Чачановски изясни:

„ На финала сме, остават напълно малко козметични поправки и монтажа на фотоволтаиците. Надявам се до събота всичко да е готово. Така или другояче в събота откриваме сезона, в 13 часа на „ Кончето “ и в неделя в 14 часа на хижа „ Яворов “ за тези, които не могат да дойдат горе. /…/ „ Благодарение на Радио Благоевград акцията беше обновена. Събраха се нужните пари. Продължават да се събират. Мисля, че към този момент всичко е наред. “

Старият подслон на „ Кончето “ също ще бъде ремонтиран.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР