Министър Евтим Милошев и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева участваха

...
Министър Евтим Милошев и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева участваха
Коментари Харесай

Министър Милошев участва в церемония по връчване на призовете за победителите в Националното състезание по професии 2024

Министър Евтим Милошев и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева участваха в тържествената гала по връчване на премиите за спечелилите в Националното съревнование по специалности 2024, което се организира в к. к. Златни пясъци. В него премериха сили най-хубавите млади готвачи, бармани, сервитьори, аниматори, хотелиери, ресторантьори, хлебар-сладкари.

„ Туризмът е част от пазара на страсти, в туризма най-важното нещо е страстта, хубавото прекарване и несъмнено, духът на България. " С тези думи насочи своето обръщение министър Евтим Милошев и поздрави младежите - участници, спечелили и въодушевени бъдещи експерти в туризма. Министърът на туризма връчи и част от най-желаните награди. Шест почетни оценки „ Златна роза " на МТ отидоха при спечелилите в обособените категории.

Министър Милошев връчи премията за първо място в категориите " Най-добър млад готвач " и „ Най-добър млад хотелиер ", а заместник-министър Ирена Георгиева в категориите " Най-добър млад барман " и „ Най-добър млад аниматор ".

Символичен хазаин на събитието беше Професионалната гимназия по туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров " - Варна. Сред формалните посетители на събитието беше и секретарят на Президента по обучение, просвета и туризъм, някогашен длъжностен министър на туризма, доктор Илин Димитров, както и представители на МОН. На събитието участва и ръководителят на БХРА Георги Щерев.

От името на Министерството на туризма бяха връчени почетни плакети за повсеместен принос и за налагане на високи стандарти и рационализация на системите за обучение и подготовка на фрагменти в областта на туризма, както и за принос в популяризирането на бранд и дестинация България - на Малинка Маринова, ръководител на УС на „ Асоциация на учебните заведения по ресторантьорство и хотелиерство " и на Гергана Япаджиева, шеф на ПГТ „ Проф. доктор Асен Златаров " - Варна.

Много действия ни свързват с туризма и с Министерството на туризма, означи Малинка Маринова и благодари за положителното съдействие и ангажираността през годините. „ Това е истината - МОН и МТ би трябвало да работят ръка за ръка, с цел да има в действителност качествени фрагменти в туризма, които да попълнят свободните работни места по нашето Черноморие и да няма апетит за фрагменти и да внасяме задгранична работна ръка. Отношението на бизнеса към учебните заведения би трябвало да се промени, с цел да почувстват младежите грижа и че са мечтани и добре пристигнали на работните места. " Това сподели ръководителят на Асоциацията на учебните заведения по ресторантьорство и хотелиерство.

От името на Асоциацията Малинка Маринова връчи плакет на министъра на туризма „ за принос и поддръжка в развиването на професионалното обучение в туризма ".

Между Министерството на туризма и Асоциацията на учебните заведения по ресторантьорство и хотелиерство в България има подписано съглашение, чиято цел е издигането на престижа на специалностите в региона на туризма измежду младежите, както и насърчаването на дуалното обучение в междинните професионални учебни заведения. Асоциацията е основен сътрудник на Министерството на туризма и организация, която съставлява 64 професионални гимназии по туризъм и междинни учебни заведения.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР