Засилва се съпротивата на индустрията срещу исканията на правителствата и

...
Засилва се съпротивата на индустрията срещу исканията на правителствата и
Коментари Харесай

Шефове на най-големите световни петролни компании се подигравали на зеления преход

Засилва се съпротивата на промишлеността против настояванията на държавните управления и деятелите за последователно преустановяване на създаването на изкопаеми горива
Ръководители на водещи международни нефтени и газови компании са декларирали, че преходът към чиста сила е " очевидно несполучлив " и се реализира с " нереалистични темпове " по време на годишната среща на върха на промишлеността Cera Week в Хюстън, Тексас, оповестява Guardian.

В статията се споделя, че те са осъдили апелите за бързо отричане от изкопаемите горива, макар необятното единодушие както в границите на промишлеността, по този начин и с държавните управления и учените, за нуждата от понижаване на излъчванията за ограничение на изменението на климата.

В публикацията се цитира Амин Насър, основен изпълнителен шеф на Сауди Арамко, най-голямата петролна компания в света, който споделя " под аплодисментите на залата ": " Трябва да се откажем от фантазията за последователно унищожаване на петрола и газа, а вместо това да влагаме съответно в тях. "

Срещата на върха се организира откакто петролни компании като BP и Equinor отписаха планове за възобновима сила, а други отложиха задачите за понижаване на парниковите газове заради по-голямата неустановеност при прехода към по-чисти горива, оповестява Ройтерс.

Взети дружно със мощното търсене на нефт сега, това " ускори съпротивата на промишлеността против настояванията на държавните управления и деятелите за последователно преустановяване на създаването на изкопаеми горива ", се отбелязва в публикацията.

Джон Подеста, основен консултант на Байдън по въпросите на климата, участва на Седмицата на Сера и даде на промишлеността " смесени оценки за енергийния преход ", оповестява Axios.

Отделно от това S&P Global оповестява: " Високопоставени американски републикански законодатели нападнаха Международната организация по енергетика в остро дефинирано писмо от 20 март, адресирано до нейния изпълнителен шеф Фатих Бирол ".

Изданието цитира писмото, в което се споделя: " Твърдим, че през последните години МАЕ подкопава енергийната сигурност, като обезкуражава достатъчните вложения в енергийните доставки - по-конкретно в петрола, природния газ и въглищата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР