Засилено търсене на специалисти по изкуствен интелект и киберсигурност, все

...
Засилено търсене на специалисти по изкуствен интелект и киберсигурност, все
Коментари Харесай

Кои са най-търсените IT специалисти у нас през септември

Засилено търсене на експерти по изкуствен интелект и киберсигурност, все по-голям дял на обявите за Automation QA, по отношение на тези за Manual QA и по-осезаемото търсене на Senior и Regular експерти за сметка на по-скромното показване при junior позициите. Това са част от трендовете при търсенето на IT експерти през този септември, показани от българската организация и нейния Job Board за софтуерната промишленост у нас. 

Сред най-търсените позиции, първото място продължава да се заема от тези за разработчици, на които се падат над половината разгласи, а на второ място остават DevOps, SysAdmin и CyberSecurity с малко над 15% от всички. На трето и четвърто място са PM/BA и QA обявите. 

По обособените IT области Backend разработчиците са най-търсени (малко над 50% от всички development позиции), следвани от Frontend и Fullstack development позициите (общо достигащи до 36.6 процента). През 2023 година, за разлика от предходната година, Mobile development позициите отстъпват по брой на ERP/CRM експертите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР