Засилено полицейско присъствие ще има за началото на учебната година

...
Засилено полицейско присъствие ще има за началото на учебната година
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие за началото на учебната година във Варна

Засилено полицейско наличие ще има за началото на образователната година във Варна. Около 130 „ униформени ” ще се грижат за публичния ред в региона на учебните заведения, заяви началникът на „ Охранителна полиция ” комисар Димитър Луков. Той добави, че след инспекция на всички учебни заведения в обаластта са дадени 87 наставления.

„ Във Варна те са за освежаване на маркировка, за пропускателния режим в учебните заведения и за уличното осветяване. 15 учебни заведения в града употребяват услугите на частни охранителни компании. В диалозите с тях е подчертано чиновниците им да обръщат внимание за подозрителни лица и наркодилъри ”.

Ежедневно патрулки ще има преди и след края на образователните занятия пред учебни заведения, които са наоколо до оживени улици и булеварди, увери началникът на бранш „ Пътна полиция “ основен контрольор Петко Камбуров. Той добави, че предстоят инспекции на ученическите рейсове и техните водачи.

„ През предходната образователна година нямахме тежки пътни произшествия с възпитаници. Такива най-често се случват към учебните заведения. Родителите на децата от началните класове би трябвало да им покажат най-безопасния маршрут от вкъщи до учебно заведение. През есента и зимата е наложително децата да имат светлоотразителни детайли по облеклата си ”, сподели още Камбуров.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР