Засилено полицейско присъствие на студентския празник в курортите и по

...
Засилено полицейско присъствие на студентския празник в курортите и по
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие за студентския празник

Засилено полицейско наличие на студентския празник в курортите и по пътищата на страната. Предвидени са неочаквани и чести инспекции както на заведенията, по този начин и по пътищата. Ще се следи за използването на алкохол и опиати, както и за техническата редовност на колите.
За опазването на публичния ред, в курортите ще има засилено полицейско наличие. Жандармерията е мобилизирана, а по данни на Министерство на вътрешните работи, авансово са тествани повече от 300 заведения, хотели и хижи. Препоръката на органите на реда е да се лимитират нощните разходки отвън хижите, с цел да бъдат избегнати възможни произшествия.

Засилено полицейско наличие и по пътищата на страната. Патрулите ще наблюдават за неправоспособни водачи, за шофиране след приложимост на алкохол и опиати и за техническата редовност на колите.

Най-много патрули ще има в регионите на зимните курорти и хижи, както и в заведенията, резервирани за 8 декември. При сходна акция през предходната година са регистрирани над 4000 нарушавания.

Собствениците на хотели и заведения са предизвестени да обезпечат засилен надзор и акуратен пропускателен режим. Над 10 000 са резервациите в Банско. В Пампорово пускат втори въжен превоз поради празника. Там, към този момент по традиция, в голяма шатра 3000 студенти ще посрещнат празника.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР