Засилени мерки за сигурност заради посещението на папа Франциск у

...
Засилени мерки за сигурност заради посещението на папа Франциск у
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност и ограничения на трафика заради визитата на папата

Засилени ограничения за сигурност поради визитата на папа Франциск у нас. Големи региони от столицата ще бъдат блокирани от полицията на 5, 6 и 7 май. От Министерство на вътрешните работи предложиха на всички, които желаят да видят папата, да отидат няколко часа по-рано на избраното място, с цел да могат да бъдат тествани. Пространствата пред " Александър Невски ", площад " Батенберг " и Народния спектакъл са затворени за паркиране.

 © БГНЕС
Подготовката за визитата на папа Франциск към този момент е в разгара си. Строителството на оборудванията продължи през целия ден, а главните зони, където ще се проведат събитията бяха оградени с полицейска лента. Всички искащи да видят папата ще преминат през щателна инспекция. Пропускателните пунктове ще са отворени три часа преди всяко събитие.
Старши комисар Тодор Гребенаров, зам.-директор на ГДНП: Гражданите ще бъдат пропускани през контролно-пропускателни пунктове без обемисти багажи, да не носят оръжие, в това число хладно оръжие. Тъй като времето сега не работи за нас, дават неприятна метеорологична конюнктура, позволено е потреблението на чадъри, дъждобрани, бутилки половин литър.Антон Златанов, зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи: Естествено ще има много съществени ограничения за сигурност, само че те са съобразени с това, че останалата част от живота на града би трябвало да продължи.
Първото събитие,на което могат да отидат всички искащи, ще бъде в неделя от 13 часа, когато пред катедралния храм,,Свети Александър Невски " папа Франциск ще произнесе неделната молитва,,Царица Небесна ". Най-много хора се чакат на литургията от 16 45 ч. на площад,,Княз Александър Първи ". Именно тук главата на римокатолическата черква ще поздрави вярващите от своя папамобил.
 Антон Златанов - зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи: По всички направления на придвижване на кортежа ще бъдат взети ограничения за сигурност. Там ще бъде поетапно спирано придвижването, тъй че по един или различен метод най-вероятно ще зародят усложнения.
Сериозни ще са ограниченията за сигурност и на 6 май в град Раковски. На всички подходи към града ще има пътни служители на реда, които ще контролират придвижването. Тапи се чакат и на автомагистрала Тракия. На 6 май преди обяд придвижването в посока Бургас ще бъде отклонено от пътен възел " Запад Пловдив " на 119-и километър до пътен възел " Плодовитово " на 165-и километър.

Старши комисар Атанас Илков - шеф на ОДМВР Пловдив: Нека всички тези водачи, които пътуват в този ден и час да проявят малко самообладание, да не бързат с разнообразни маневри и дейности, които биха могли да застрашат самите тях и придвижването. Ние ще бъдем оптимално правилни сега, който отпадне нуждата автомагистралата да бъде затворена, да възстановим придвижването.
В град Раковски ще бъдат построени пропускателни пунктове на площад България, както и в квартал Секирово, където ще се позволяват и хора без пропуски. От Министерство на вътрешните работи обявиха, че при подготовката си са изучавали навиците на папа Франциск и по тази причина чакат той да наруши протокола.

Старши комисар Тодор Гребенаров, зам.-директор на ГДНП: Папата е един национален човек, който когато и да е може да излезе отвън протокола, от ограниченията за сигурност да отиде до избрани жители, да се срещне, да се поздрави, ние това нещо го видяхме. Така че е изцяло допустимо тези неща да ги забележим и в България.
Кулминацията на визитата на папа Франциск ще е на 6 май на площад,,Независимост " в столицата, когато ще се организира Срещата за мир с представители на вероизповеданията в България.
Старши комисар Тодор Гребенаров, зам.-директор на ГДНП: Гражданите ще бъдат пропускани през контролно-пропускателни пунктове без обемисти багажи, да не носят оръжие, в това число хладно оръжие. Тъй като времето сега не работи за нас, дават неприятна метеорологична конюнктура, позволено е потреблението на чадъри, дъждобрани, бутилки половин литър, а настрана на самите контролно-пропускателни пунктове ще има центрове на БЧК, където в допълнение при нужда ще бъде раздавана минерална вода " Антон Златанов, зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи: Естествено ще има много съществени ограничения за сигурност, само че те са съобразени с това, че останалата част от живота на града би трябвало да продължи. По всички направления на придвижване на кортежа ще бъдат взети ограничения за сигурност. Там ще бъде поетапно спирано придвижването, тъй че по един или различен метод най-вероятно ще зародят усложнения.Атанас Илков, шеф на ОДМВР-Пловдив: На шести, преди обяда, придвижването по автомагистрала " Тракия " в посока Бургас ще бъде отклонено от пътен възел " Запад Пловдив " на 119 километър до пътен възел " Плодовитово " на 165 километър. Тази краткотрайна организация ще бъде основана и в следобедните часове по противоположния ред от пътен възел " Плодовитово на 165 километър до пътен възел " Пловдив Запад " на 119 километър, като придвижването ще бъде пренасочено при град Пловдив.
Навиците на папата при срещата с елементарните жители. По-рано хората да бъдат на местата. Три часа по-рано ще проработят пунктовете както в София, по този начин и в Раковски.

Старши комисар Тодор Гребенаров, зам.-директор на ГДНП: Гражданите ще бъдат пропускани през контролно-пропускателни пунктове без обемисти багажи, да не носят оръжие, в това число хладно оръжие. Тъй като времето сега не работи за нас, дават неприятна метеорологична конюнктура, позволено е потреблението на чадъри, дъждобрани, бутилки половин литър.

Още по тематиката ПАПА ФРАНЦИСК В БЪЛГАРИЯ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР