Засилени мерки за сигурност в столицата в навечерието на официално

...
Засилени мерки за сигурност в столицата в навечерието на официално
Коментари Харесай

Темите при посещението на Медведев - енергетика, икономика и туризъм

Засилени ограничения за сигурност в столицата в навечерието на публично посещаване на съветския премиера Дмитрий Мдеведев у нас, с който ще дойдат и основни министри, предава БТВ.
Това ще бъде второто му посещаване в България - за първи път Медведев посети страната ни през 2008-ма година като част от тогавашната делегацията на президента Владимир Путин.

Посещението на Медведев ще бъде два дни, в които ще се види с сътрудника си Бойко Борисов и с президента Румен Радев. Официално оповестените тематики сред българската и съветската страна са енергетика, стопанската система и туризъм.

С делегацията на ръководителя на съветското държавно управление Дмитрий Медведев в София ще дойдат основни министри, които работят с България. “Ще бъдат подписани няколко документа, включително и двустранно съглашение за обществено осигуряване”, сподели н.пр. Анатолий Макаров, ексклузивен и пълномощен дипломат на Русия в България. Той означи, че надали ще има сключване по газовите планове, тъй като е рано. „ Да не пришпорваме събитията. Мисля че в бъдеще това е допустимо, надали освен това посещаване. Ако има предпочитание, значи ще има и резултат. И цветущ празник на братска България!”, съобщи Макаров.

По време на формалното посещаване ще бъдат разисквани настоящи въпроси на търговско-икономическите връзки, на вложенията, от научно-техническата област, културно-хуманитарни въпроси, както и реализирането на взаимни планове в енергетиката, индустрията, селското стопанство, туризма.

В делегацията на Медведев ще бъдат включени представители и на съветския бизнес. „ Аз не си припомням Медведев да е ходил до момента на значимо посещаване. За мен Русия изпраща това обръщение - ето това вие заслужавате, това равнище вие заслужавате”, сподели Бойко Ноев, посланик и някогашен боен министър.

При предходното си посещаване преди 11 години Дмитрий Медведев идва у нас като първи вицепремиер от делегацията на Владимир Путин и ръководител на съвета на шефовете на „ Газпром”. Именно тогава в София беше подписан договорът за построяването на „ Южен поток”.

Във вторник Дмитрий Медведев и Бойко Борисов ще открият туристически конгрес. Ще бъдат подписани и съответни документи. Тяхното наличие към този момент се пази в загадка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР