Засилени мерки за сигурност ще има в София и страната

...
Засилени мерки за сигурност ще има в София и страната
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност в страната по време на великденските празници

Засилени ограничения за сигурност ще има в София и страната по време на великденските празници.

Екипите на „ Пътна полиция " ще вземат участие в регулирането, подпомагането и контрола на трафика, сподели на брифинг преди дни гл. контрольор Мария Ботева от Главната дирекция " Национална полиция " (ГДНП), предава Българска телеграфна агенция. 

В дните, в които се планува скупчване на хора към храмовете, е основана организация, която да улеснява пешеходното придвижване към тях. Ще бъде извършена и обичайна полицейска интервенция – „ Алкохол, опиати, скорост и недееспособност ". Гл. контрольор Ботева моли към всички да не не помнят, че не са сами на пътя.

Ще бъде следено за съмнително паркирани моторни транспортни средства (МПС) и изоставени чанти и багажи в цялата страна по отношение на великденските празници, съобщи преди дни пред публицисти гл. контрольор Дарин Димитров от ГДНП. Той предложи на жителите, които ще пътуват, да не оповестяват това в обществените мрежи и при опция техен комшия да наглежда жилището им, както и да не бъдат оставяни отворени прозорци.

Аксиния Манчева от отдел " Гранични инспекции " посъветва хората да ревизират своите документи за пътешестване и да тръгнат задоволително в точния момент. Тя уточни, че на всеки два часа " Гранична полиция " актуализира информацията за ситуацията на граничните пунктове на своя уебсайт.

Георги Толин, шеф отдел " Държавен надзор " в Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", уточни, че по отношение на Великденските празници са тествани 1438 православни храма, църкви, манастири, параклиси, и 314 хотели, мотели, заведения за хранене и други обекти, свързани с гости. При инспекциите са връчени 122 противопожарни разпоредби и два акта за административно нарушаване, добави комисар Толин.

Националната работа за защита (НСО) ще предприеме ограничения за сигурност за празничното Пасхално свещенодействие за Възкресение Христово в Патриаршеската катедрала " Свети Александър Невски ", оповестиха от службата. Гражданите ще имат достъп до зоната от 20:00 ч. през два пункта за инспекция, проведени при северния и при южния вход на храм-паметника. От 21:00 ч. до 2:30 ч. след среднощ ще бъде въведена възбрана за потребление на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната към храма.

Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети, общоопасни средства и субстанции. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР