Засилен ще е контролът на територията на природния парк /ПП/"Странджа".

...
Засилен ще е контролът на територията на природния парк /ПП/"Странджа".
Коментари Харесай

Започват засилени проверки на територията на природния парк Странджа

Засилен ще е контролът на територията на естествения парк /ПП/ "Странджа ". От през днешния ден стартират взаимни инспекции на всички виновни институции.

Решението за това е взето от шефа на парка по време на среща с представители на държавните горски стопанства в региона и на Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите в Бургас.

От пресслужбата на Политическа партия "Странджа " оповестиха, че тематика на диалозите са били зачестилите сигнали за нарушавания на територията на парка от недобросъвестни туристи, паленето на огън и купищата отпадъци, които "природолюбителите " оставят след себе си. Ръководителите на горските стопанства са споделили своите наблюдения и угриженост от повишения поток от туристи и нуждата от по-строг надзор.

Ковид-кризата кара от ден на ден хора да търсят благоприятни условия за отмора из планината и това основава редица неудобства и "отваря " доста проблеми, са показали специалистите.

От пресслужбата на Политическа партия "Странджа " осведомиха още, че при осъществяване на инспекциите ще бъде потърсено подпомагане от чиновници на вътрешното ведомство и на "Гранична полиция ". За туристически сезон-2021 ще бъдат подхванати ограничения за установяване тук-там за бивакуване, според настоящото в страната законодателство.

Процедурите за това ще стартират още в края на този месец, споделиха от пресслужбата на парка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР