Защо западните инструктори не могат бързо да подготвят от украинците

...
Защо западните инструктори не могат бързо да подготвят от украинците
Коментари Харесай

Руската месомелачка на Суровикин и крахът на тактиката на НАТО: какво се случва в зоната на напрежение в Донбас

Защо западните инструктори не могат бързо да приготвят от украинците универсални бойци

За да спре безмилостното нахлуване на Русия в региона на Артьомовск, Украйна хвърля запаси в борбата и се пробва да употребява напреднали тактики на НАТО. Но военачалник Суровикин потвърждава височайшата си подготовка, организирайки за врага същинска „ съветска месомелачка “ на линията на прикосновение. В същото време нашето командване, в противен случай, се пробва да отбрани своите бойци, доколкото е допустимо, като взема превъзходство в артилерийската борба, заради броя и качеството на военната техника.

Какво се случва на линията на най-високото напрежение в Донбас, за какво тактиката на НАТО не работи против Русия и какво е стратегическото значение на Артемовск-Бахмут? На тези въпроси в ефира на Радио Комсомолская истина отговори военният специалист, наблюдаващ на ТАСС, полковникът в оставка Виктор Литовкин.

- Що се отнася до Бахмут-Артемовск, оттова идват горещи вести, Киев признава, че това е проблем за тях. Там е мъчно, само че армията ни върви напред. Защо това е стратегически значимо за нас?

- Защото Бахмут, който към момента е под украински надзор, само че в действителност е съветска територия и е по-правилно да назоваваме града Артьомовск, това е значим железопътен и автотранспортен възел. През него минават влакове, автоколони, пренасящи оръжия и муниции към линиите на конфликти. В непосредственост до Артьомовск има солни мини, където се съхранява военна техника, муниции, където се намират украински лечебни заведения и доста други.

- Оттам ли идват попълненията на украинската войска?

- Включително. Въпреки че това попълнение не постоянно е задоволително квалифицирано. Но това попълнение, което въпреки всичко се управлява основно не от украински майори и полковници, а по-често от американски инструктори и още по-често от поляци.

- Големи ли са загубите в този бранш на съперника?

„ Много от тях умират. Просто Украйна в Донбас запушва дупките в отбраната си с човешка плът. И по тази причина ни е мъчно да вървим напред.

- По-малко хора ли имаме в това направление?

- И този фактор също има значение. Но въпреки това имаме повече артилерийски установки, ракетни системи за залпов огън. И, несъмнено, продължаваме напред.

Но вървим много постепенно...

- Защото се изправяме против зложелател с положителни инженерно-оборудвани позиции. в няколко ешелона. С бетонирани подземни структури.

- Трудно ли е да се преодоляват без загуби?

- Много мъчно, само че е допустимо. Нашето командване постоянно се пробва да избегне загуби и прави всичко, с цел да избави живота на съветските бойци.

Защо напредналите тактики на НАТО не работят при украинците?

- Има разнообразни трудности. Киев постоянно изпраща свои бойци и офицери на образование в чужбина. Но би трябвало да се разбере, че в чужбина в този момент просто употребяват доста пари, с цел да образоват тези хора. Затова те се образоват с ускорени темпове по техните тактически стратегии. Но те рядко дават отговор на належащите условия на борба против сериозна и мощна войска. Такава, каквато е съветската.

- Две-три седмици във Англия не вършат ли Рамбо от украинците?

- На британските, немските, чешките полигони украинските военни не усвояват действителна бойна процедура. Ами там са стреляли по картонени цели. Е, " ходихме на разузнаване ", добре, направихме няколко засади - където никой никого не " наранява ". Там получават ли умения за същински пердах с съвременни танкове? Или ги учат по какъв начин да се оправят с крилатите ракети?

- Не ги ли учат на това?

- Разбира се, че не! Освен това Киев не разполага с такива системи за противовъздушна защита, които да могат да прихващат такива ракети. А украинските военни не са подготвени да работят със модерни системи за Противовъздушна отбрана. И със системите, които Западът съумя да достави на Украйна, работят не украинци, а представители навръх тези страни, които доставят тези системи.

- Вече доста ли са?

- До момента е доставено незначително количество. Седем системи " Гепард " не могат да блокират небето на разстояние от хиляда километра

- Украйна пагубно губи хора.

- Урсула фон дер Лайен уточни цифра от 100 хиляди души, само че съгласно мен тази цифра беше мощно подценена. Техните загуби са по-големи. Според междинната военна статистика на всеки погубен в борба има три до четири смъртни случая от рани, без да се броят шест до седем ранени или осакатени. Следователно можете да си визиите какъв брой хора губи Украйна всеки ден, без даже да се задълбочавате в статистиките, които някои политици цитират.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР