Защо всички разчитат на третия мандат за съставяне на правителство?Възможно

...
Защо всички разчитат на третия мандат за съставяне на правителство?Възможно
Коментари Харесай

От Български възход са готови на разговори за кабинет, но при условия

Защо всички разчитат на третия мандат за сформиране на държавно управление?

" Възможно е и Конституцията изцяло разрешава това, само че зависи единствено и само от президента на България, който би трябвало реши, в случай че се стигне до трети мандат, на кого да го връчи. Той има независимост да избира. Ние не може да поддържаме, който и да е мандат. Г-н Янев съобщи през цялото време, че " Български напредък " ще взе участие във всички диалози за сформиране на държавно управление, тъй като единствено там ще се роди опцията да се сформира такова ", каза водачът на " Земеделски национален съюз ", съдружен сътрудник на " Български напредък " - Румен Йончев, в студиото на " Денят ON AIR " по .

Той разясни, че няма да вземат участие във всевъзможни обединения.

" Този цветен, накълцан парламент с политически сили и неналичието на ясно болшинство, демонстрират волята на гласоподавателя: " Седнете, конструирайте ръководство, което да разреши на България да продължи напред ". Страната ни би трябвало да продължи напред, не може да обречем още едно потомство, тъй като към този момент 2 години това вършим ", допълни Йончев.

Според него не посолства основават държавните управления в България.

" Създават ги българските политици, които ще заемат банките в Народното събрание. Те би трябвало да намерят общата пресечна точка, към която да сформират държавно управление, а не някое посолство или непозната воля. И да, около България ври и кипи, отвред дебнат рискове. Би било безконтролно, в случай че някой има илюзиите, че това безвремие в българската политика може да продължи. То се трансформира в хазартна игра ", безапелационен е той.

Гостът чака примирение в политиците.

" Досега чуваме от политиците единствено какво не желаят, това не е метод да управляваш страната и не е метод да се прави политиката. Това е най-популистичното. Едва ли за ден-два ще се решат всичките тематики. Списъкът с комфортни и удачни фигури несъмнено е безконечен. Ако ГЕРБ инициира тези диалози, те могат да посочат, който пожелаят за модератор. Но диалозите няма да приключат толкоз елементарно и бързо ", разяснява още водачът на " Земеделски национален съюз ".

Румен Йончев разясни, че тяхната единствена " алена линия " е за националните ползи на България: " Това е националната ни сигурност - много настояща тематика сега. " Български напредък " има какво да предложи. На второ място - справедливост, българското общество изпитва сериозен недостиг. А третото е просперитета на българите. "

От думите му стана ясно, че са подготвени да поддържат мандат на всеки, който е склонен да извърши изискванията им: " Български напредък " може да бъде мост сред обособените партии, нашите позиции са доста ясни и безапелационни. Страхът е обзел политическите партии сега. Те се опасяват и от ръководството. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР