Защо Вселената иска всеки от нас да не се страхува

...
Защо Вселената иска всеки от нас да не се страхува
Коментари Харесай

Защо Вселената иска всеки от нас да не се страхува да бъде сам

Защо Вселената желае всеки от нас да не се опасява да бъде самичък и какво в действителност съставлява самотата.

Не им е леко на хората, които се опасяват от самотата … Те имат тъжни очи, наливащи се със сълзи единствено даже при споменаването на тази дума. Те асоциират самотата с всеобща злополука и се опасяват да останат сами.

Е да, в случай че е самичък, на човек му е скучно, усеща се печален, несъмнено е по-добре, когато някой е наоколо, когато някой те обича и ти можеш да обичаш някого, да се грижиш за него, да общуваш свободно с него и по този начин нататък.

Тоест, самотата за мнозина е равна на отсъствието на обич. За тях да са с някой непосредствен е като ясно удостоверение на тяхната потребност и сигурност на тази планета.

Голямата загадка за самотата

Самотата не значи безусловно неявяване на обич. Самотата е се характеризира с това, че човек губи интерес към себе си. И с това смисъла на живота си.

Но съществуват милиони хора, които си мислят, живеят забавно, заети са с нещо всеки ден, реализират каквото желаят и в това време са извънредно самотни. Но все пак се усещат добре. Защото те се интересуват от себе си!

Защо самотата би трябвало да бъде обичана?

Моментът на самотата би трябвало да бъде обичан, признат с признателност от Вселената. Не е инцидентно, че тя ни дава такива интервали.

Това е времето, когато можете да се насладите, да се преоткриете, да се обичате, да се поглезите, да разберете какво ви е нужно и харесвате, да вършиме това, което е било невероятно преди. И доста много други аргументи.

Щом човек има интерес към нещо, очите му светят, силата на живота идва при него, той изпълва пространството с желанието си и чудото се случва!

Не на вятъра духовните учители учат, че всичко би трябвало да стартира от нас самите.

Никой не е в положение да ви уреди съвършен, радостен живот, в който единствено ще  се усмихвате и забавлявате.

Вие сте виновни за всичко това. Вие сте магьосници, които могат да омагьосат самите себе си и вълшебната пръчка е във вашите ръце!

Когато хората споделят по какъв начин не схващат изказванията на някои за комфорта, който получават живеейки самотно в личното си пространство, незабавно би трябвало да отбележим –  щом човек не е ангажиран с нещо забавно, което е единствено негово, той изпитва неистова потребност да бъде измежду другите, тъй като в противоположен случай ще полудее от самотата си. Няма какво да го задържи към самия него и да го накара да се почувства самодостатъчен.

 

Всички нещастни тъжни дами, които се опасяват да се разделят, изоставен или даже пуснат мъжа си за уикенда самичък някъде, са надълбоко самотни.

Те просто не си показват, по какъв начин биха живели без своя човек.

Но истината е, че те се крият зад него. Всъщност, нямат визия по какъв начин ще живеят със самите себе си, какво ще вършат, по какъв начин ще прекарат деня. Всичко това се дължи на баналната липса на интерес към нас самите тях.

Ето за какво, в случай че имате подобен боязън от самата, по-скоро променете това, хванете се в ръце и започнете да търсите най-удобния час за среща със самите себе си. Опознайте се и се заобичайте.

Внезапното осъзнаване, че не сте забавен на самия себе си е нещо извънредно.

Логично е, че в случай че не сте забавни на себе си, то надали сте забавни и на някой различен. Във всеки миг можете да бъдете изоставени. Кой се нуждае от безинтересна жена до себе си? Никой.

Когато чудото се случи

Чудото е, че щом станете забавни за себе си, страхът от самотата изчезва.

И мозъкът незабавно задейства други мисли и настроения. А за други мисли и настроения постоянно ще се откри някой или нещо, което несъмнено ще ви хареса – бизнес или непосредствен човек.

А поровите ли се по-дълбоко, тогава може би ще откриете, че думата „ самотност “ е измислена от хората, с цел да отбелязя просто някаква обстановка – Вселената не разгласява речници.

Навсякъде самотата е знак за някаква уязвимост, само че за какво не запретнете ръкави и не поработите върху нея, с цел да я превърнете в действие?

Мислете в посока на забавни хрумвания, дано те бъдат последвани и от каузи и тогава нищо няма да може да ви спре да вървите напред!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР